Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Oekraïne wint Eurovisie Songfestival, Douwe Bob elfde

Oekraïne wint Eurovisie Songfestival, Douwe Bob elfde

Oekraïne wint Eurovisie Songfestival, Douwe Bob elfde

Oekraïne wint het Eurovisie Songfestival van Stockholm. Het lied van zangeres Jamala, over de deportatie van Tartaren door de Russen onder dictator Stalin, behaalde de meeste punten.

Een greep uit de tekst: “Als er vreemdelingen komen, en ze komen naar je huis. Ze vermoorden je en zeggen: Wij zijn onschuldig.” Volgens de reglementen van het Eurovisie Songfestival zijn liedjes met een politieke lading verboden, maar dit nummer gaat volgens Jamala over haar oma en dat zou het juist een persoonlijk lied maken.

 

Nederland

Douwe Bob eindigde op de elfde plek met Slow Down, Nederland kreeg 39 punten van de kijkers thuis – minder dan van de vakjury. Lang leek het er nog op dat outsider Australië zou winnen, maar het land eindigde toch nipt op de tweede plek. De Aussies mochten dit jaar voor één keer meedoen, ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van het festival. Daar was al eerder om verzocht, veel inwoners zijn grote fans en trouwe volgers van het evenement.

Rusland eindigde op de derde plaats – de meeste fans van het land waren overigens niet te spreken over de protestsong van Jalana en op het laatst werd er nog fanatiek gestemd.

De finale van het evenement trok dit jaar wereldwijd zo’n 80 miljoen kijkers.

Lees ook: