Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Oei! Wendy van Dijk is woedend op Youp van ’t Hek!

Oei! Wendy van Dijk is woedend op Youp van ’t Hek!

Oei! Wendy van Dijk is woedend op Youp van ’t Hek!

Afgelopen weekend schreef cabaretier Youp van ’t Hek in een column voor de NRC over de realityshow van Peter Jan Rens die op het moment te zien is op RTL 5 te zien is. In zijn column valt hij de baas van RTL aan omdat die misbruik maakt van de ‘gevallen Meneer Kaktus’. En laat de baas van RTL nou net Erland Galjaard zijn, de man van Wendy van Dijk.

In de realityshow Peter Jan Rens: Doen Ze ‘T Of Doen Ze ’T Niet volgen we Peter Jan Rens en zijn 44 jaar jongere verloofde Vriginia. Volgens Youp van ’t Hek is het onacceptabel en zelfs gemeen dat er een show gemaakt is rondom de twee. Hij schrijft:

‘Maar wat je nooit mag doen is de wanhopige loser aan een paal binden op de kermis en daar met  het hele dorp omheen lopen om het slachtoffer te beschimpen en uit te jouwen. Ook al geef je hem daar geld voor. Zelfs zoveel dat hij zijn schulden kan afbetalen.

Waar ik heen wil met dit stukje? Naar die gladjakker van een Erland Galjaard en zijn commerciële televisievriendjes, die een real-life soap hebben gemaakt rond de gevallen Meneer Kaktus, die tot over zijn wenkbrauwen in de financiële shit zit.’

Wat verder op schrijft hij over Peter Jan Rens:

‘Inmiddels heeft de man een jonge vriendin (geen huppeltje) en doolt hij opgejaagd door deurwaarders en schuldeisers van vakantiehuisje naar vakantiehuisje. De wanhoop spat uit zijn ogen. De man zit op de bodem van de put en is volledig ontoerekeningsvatbaar.’

Vervolgens gaat hij verder en schrijft hij over Erland Galjaard:

‘En wat doet die enge RTL-baas Galjaard? Die toont de loser aan het volk. Hij doet me denken aan de voetbalsupporters die muntjes naar bedelaars gooiden. Die arme mensen moesten kruipen.’

Ook schrijft hij:

‘De verdediging van die enge Galjaard zal zijn dat Rens vrijwillig getekend heeft. Zal best. Maar sommige dingen doe je niet. Dan geef je die man gewoon geld of je laat hem je auto wassen. Maar dit is laag, meedogenloos en gemeen! Hoe we zo’n Galjaard vroeger noemden bij ons in de kroeg? Gewoon een lul!

Wendy van Dijk kon niet lachen om deze column en kroop zelf ook in de pen. Ze reageerde via Twitter op het bericht en deelde onderstaande tweet met de wereld:

Daar moest Youp natuurlijk op reageren en hij stuurde Wendy onderstaande tweet, waar Wendy ook direct een antwoord op had:

En het duurde natuurlijk niet lang of ook andere mensen gingen zich met de discussie bemoeien:

Wat vind jij er van? Lees de hele column van Youp van ’t Hek hier.

Lees ook:

Peter Jan Rens over eigen realityshow: ‘Oei, dit gaat wel heel ver!’

OEPS: Wendy van Dijk vindt eigen wassen beeld spuuglelijk

COLUMN Leonieke: Uit elkaar

Bron: grazia.nl