Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Oei: Kardashians aangeklaagd voor misleidende reclames op Instagram!

Oei: Kardashians aangeklaagd voor misleidende reclames op Instagram!

Oei: Kardashians aangeklaagd voor misleidende reclames op Instagram!

De Kardashians, you love them or you hate them, maar een ding is zeker: je kan niet om de werelberoemde familie heen. Op Instagram hebben alle Kardashian zussen miljoenen volgers, maar nu liggen ze onder vuur voor voor het plaatsen van een aantal misleidende foto’s op Instagram.

Sluikreclame
De zussen Kim, Kourtney en Khloe, Kendall en Kylie zouden de reclamecode in de Verenigde Staten overtreden. Althans, dat beweert de organisatie Truth In Advertising, die een klacht dreigt in te dienen tegen de drie. Het bedrijf beweert in een brief aan hun moeder en eveneens manager Kris Jenner, dat de Kardashian sisters zich schuldig maken aan het plaatsen van sluik- en misleidende reclame op hun Instagram accounts.

Stappen ondernemen
De organisatie schrijft: “Verschillende leden van de Kardashian en Jenner-familie maken van misleidende marketing voor producten van bedrijven, door deze aan te prijzen op social media zonder erbij te vermelden dat ze deze bedrijven vertegenwoordigen.” Truth In Advertising wil dan ook dat de zussen meer dan honderd foto’s verwijderen van hun profielen. Bij weigering zal het bedrijf stappen tegen de zussen ondernemen en een officiële klacht indienen.

De Kardashian zussen hebben ondertussen een aantal van de foto’s verwijderd van hun Instagramaccounts, maar een reactie op de brief heeft de million dollar family niet gegeven.

Bron: Telegraaf

Lees ook: