Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Oef: Youp van ’t hek beledigt RTL-baas Erland Galjaard

Oef: Youp van ’t hek beledigt RTL-baas Erland Galjaard

Oef: Youp van ’t hek beledigt RTL-baas Erland Galjaard

Youp van ’t Hek heeft in zijn column in het NRC een flinke sneer gemaakt naar RTL-baas Erland Galjaard. Hij schrijft zich te verbazen over de keuze van RTL om een realityshow te maken van het leven van Peter Jan Rens, en vindt dat Galjaard daar een flinke misstap mee heeft gemaakt. “Hoe we zo’n Galjaard vroeger noemden in de kroeg? Gewoon, een lul!”

Gladjakker
In de column stapelt de ene na de andere belediging zich op. Youp laat er geen gras over groeien en steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. “Die gladjakker van een Erland Galjaard en zijn commerciële televisievriendjes, die een real-life soap hebben gemaakt rond de gevallen Meneer Kaktus, die tot over zijn wenkbrauwen in de financiële shit zit.” Galjaard doet Youp daardoor denken aan “de voetbalsupporters die muntjes naar bedelaars gooiden. Die arme mensen moesten kruipen.”

Geld
Van ’t hek vind de keuze van RTL om Peter Jan Rens te helpen, wél een goede keuze. De manier waarop vindt hij echter een slechte zet, zo schrijft hij in het NRC. “Dan geef je die man gewoon geld of je laat hem je auto wassen. Maar dit is laag, meedogenloos en gemeen!”

Ondertussen hebben verscheidene partijen gereageerd op het ongezouten stuk tekst van de caberatier. Ook Wendy van Dijk, de vrouw van Erland, deelde haar mening erover op social media: “Erland werkt bij RTL. Hij IS geen RTL. Zou @youpvanthek moeten inzien. Goede tip van een vriend misschien?”

Wat vinden jullie van de reallife soap over Peter Jan Rens?

Bron: Telegraaf, Twitter, NRC

Lees ook: