Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Nikkie de Jager na coming-out niet gesteund door familie: ‘Alle banden breken was de enige optie’

Nikkie de Jager na coming-out niet gesteund door familie: ‘Alle banden breken was de enige optie’

Nikkie de Jager na coming-out niet gesteund door familie: ‘Alle banden breken was de enige optie’

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, is sinds haar coming-out enorm open over haar leven als transgender. Haar onthulling werd echter niet door alle familieleden geaccepteerd. Daarom besloot de 26-jarige blondine de banden met haar familie te breken. Dat vertelt ze in een nieuwe YouTube-video.

Niet geaccepteerd

Uit de kast komen is niet makkelijk, vertelt de de YouTube-ster. Gelukkig werd Nikkie door het meerendeel van haar familie gesteund. Bij een aantal andere familieleden lag dat helaas anders. “Mijn vaders kant van de familie accepteerde het helemaal niet”, vertelt ze. Nikkie kon daarna niet anders dan afscheid nemen van hen. “Voor mij was er maar één optie: alle banden breken met deze kant van de familie.”

Een keuze

Nikkie wil met haar verhaal haar volgers een hart onder de riem steken. Daarbij benadrukt ze dat je niet per se uit de kast hoeft te komen als je dat niet wilt. “Dat is je eigen keuze. Als je er niet klaar voor bent, mag je zelf weten wanneer je dat wel bent”, stelt ze. Bij Nikkie zelf lag dat anders. Zij had geen andere keuze dan bekend maken dat ze transgender is, omdat ze gechanteerd werd. “Ik was doodsbang en hield er zelfs nachtmerries aan over.”

Nikkie de Jager over coming-out

Nikkie eindigt haar video met een stukje positief advies. Ze geeft aan dat je andere mensen soms de tijd moet geven om te wennen als je uit de kast komt. “Als familie en vrienden op een negatieve manier reageren, betekent dat niet dat ze altijd zo zullen blijven denken. Geef het tijd. Eerste reacties zijn vaak niet blijvend.”

De tekst gaat verder onder de video.

Coming-out

Nikkie maakte begin dit jaar wereldkundig dat zij transgender is. “Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn”, zei ze destijds voor de camera. “Toen ik jonger was, zat ik in het verkeerde lichaam. Wat betekent dat ik transgender ben.”

Lees ook
Nikkie ‘Tutorials’ de Jager deelt bijzonder kiekje uit de oude doos: ‘Ik wilde dat ik dat meisje kon knuffelen’

Donkere wolk

Een paar maanden later schoof ze aan tafel in de talkshow van Eva Jinek. Daarin gaf Nikkie toe dat ze een “hele donkere wolk” boven haar hoofd had hangen. “Maar die is eindelijk een beetje aan het opklaren”, zei ze in het programma. Het voelt als een bevrijding dat iedereen haar geheim nu kent. “Het is heel gek dat ik er heel open over kan praten, maar het voelt ook wel heel erg fijn. Al die kleine kronkels, die zijn gewoon weg.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

oh you know, casually wearing 171 eyeshadows on my face ? need proof? VIDEO UP ON YOUTUBE ✨ link in bio! HOW MANY PALETTES DO YOU OWN?

Een bericht gedeeld door NikkieTutorials (@nikkietutorials) op

Bron: VIVA.nl | Beeld: YouTube