Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Felle kritiek op Nikkie Plessen: ‘Kom er gewoon voor uit dat je een fout hebt gemaakt’

Felle kritiek op Nikkie Plessen: ‘Kom er gewoon voor uit dat je een fout hebt gemaakt’

Felle kritiek op Nikkie Plessen: ‘Kom er gewoon voor uit dat je een fout hebt gemaakt’

Wie ook maar en béétje succesvol is in de showbizz, komt tegenwoordig met een beautylijn op de proppen. Zo ook Nikkie Plessen, die na haar kledingmerk NIKKIE nu ook een eigen make-upmerk dropt: N-Beauty. Het gaat om een complete make-uplijn met wel vijftig verschillende producten, van lipgloss tot lipstick en concealer tot foundation. Klinkt veelbelovend, maar bij die laatste zit een akelig pijnpunt.

Kritiek op Nikkie Plessen

Nikkie krijgt naast veel lovende reacties ook héél veel kritiek op het assortiment van haar beautylijn. Ze presenteert het namelijk als een ‘inclusieve’ lijn die geschikt is voor iedere vrouw in welke kleur dan ook. Vreemd genoeg verkoopt ze echter slechts zeven verschillende kleuren foundation.

Fout-dations

Anno 2021 is dat natuurlijk een tikkie onhandig, zéker als je zelf het woord ‘inclusief’ in de mond neemt. De Natural Luminous Foundation, waar het om gaat, klinkt als een fantastisch product. “Een echte ‘no makeup’ foundation die dankzij innovatie en lichte textuur voelt als een tweede huid. Het zou je een “effen, naturel en mat gezicht geven met een prachtige glow”, zo is te lezen. En da’s inderdaad mooi. Míts je huid één van die zeven kleuren heeft, dus.

Influencers spreken zich uit

Verschillende influencers spreken zich uit over het beperkte kleurenaanbod. Zo post beautyblogger Vera Camilla in haar stories “Dus @nbeautybrands heeft slechts zeven (!) kleuren foundation en verwijdert kritische reacties en mensen zonder vinkje (wtf) zoals @curlbellaa.” Een ander schrijft ook: “Hoe vaak gaan jullie de reacties nog verwijderen? Kom er gewoon voor uit dat je een fout hebt gemaakt.” Schrijver Lois Kruidenier deelt in haar stories: “Vergis je niet, mensen. In 2021 is dit geen foutje, in 2021 is dit gewoon een dikke middelvinger. Well, fuck you too, Nikkie.”

‘Plaatsvervangende schaamte’

Die kritische reacties zijn inderdaad niet terug te lezen onder de post met de foundation op het instagramaccount van de lijn. Behalve die van Vera Camilla, die zich afvraagt: “Nope. Nee. Hello no. Dit is ‘m niet. Kom terug wanneer je weet waarover je praat. Plaatsvervangende schaamte voor deze shade range. Daarop antwoordt het merk wel: “Onze foundations zijn speciaal geformuleerd om de zeven kleuren te mengen. Zo kun je gemakkelijk verschillende huidtinten creëren. Daarnaast is dit de allereerst drop met producten van N-BEAUTY en werken wij hard aan een uitbreiding van de lijn.” Het ‘je moet de foundations mengen’-gedeelte is inmiddels ook in het bijschrift van de post verschenen.

Lees ook
André Hazes doet voor het eerst boekje open over vermeende affaire met Nikkie Plessen

‘Stop met smoesjes’

Maar ook daar kunnen mensen niet zoveel mee: “Ja, want we hebben allemaal zin om ’s ochtends foundation te mengen tot we de perfecte kleur hebben” en “Zelfs als je het mengt, kunnen veel mensen het niet gebruiken. Stop met smoesjes, die is niet acceptabel”, zijn enkele van de reacties. Meerdere kleuren kopen en iedere morgen maar opnieuw hopen dat je die dag een mengsel maakt dat in de buurt komt van je eigen huidskleur, is immers ook vrij onhandig. De grote vraag is nu: gaat Nikkie woensdagavond reageren op de rel in RTL Boulevard? We’ll be watching…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door N BEAUTY (@nbeauty_nbrands)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door N BEAUTY (@nbeauty_nbrands)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door N BEAUTY (@nbeauty_nbrands)

Bron: VIVA | Beeld: ANP