Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Item met dubbele lading: Nikkie Plessen in tranen achter desk ‘RTL Boulevard’

Item met dubbele lading: Nikkie Plessen in tranen achter desk ‘RTL Boulevard’

Item met dubbele lading: Nikkie Plessen in tranen achter desk ‘RTL Boulevard’

Waar Nikkie Plessen (35) normaal gesproken met een lach achter de desk van ‘RTL Boulevard’ komt vertellen over de laatste modetrends, had ze het gisteren duidelijk moeite om het droog te houden. Een uniek moment in de fashion scene werd besproken: voor het eerst schittert een model met het syndroom van Down in een campagne van Gucci. En dat raakt de modeontwerpster diep.

Nikkie Plessen in tranen

Dat een model met het syndroom van Down het boegbeeld is van zo’n groot modemerk, is natuurlijk een mijlpaal op zich. Maar het item heeft een dubbele lading voor Nikkie. Haar broertje had namelijk ook het syndroom van Down en overleed heel wat jaren terug. Dat dit achttienjarige model – Ellie Goldstein – nu hierin een plek krijgt, vindt Nikkie dan ook heerlijk om te zien. “We hebben zo’n beeld van de wereld… daar hoort zij ook bij”, vertelt Plessen zichtbaar aangeslagen. “Ik vind het knap en goed dat grote merken zich daar zo achter scharen.”

Meiden met karakter

Nikkie vervolgt: “Als je bijzonder bent, als je het gezicht bent van een campagne, dan moet je wel iets hebben waar mensen op blijven hangen. Ik vind dat we in de modewereld nu moeten laten zien dat alles kan: dun, dik, dat alles voorbijkomt. Die wereld heeft al zo’n stempel, met maatje 36, soms een beetje zonder inhoud. We moeten nu kijken naar meiden met karakter, waarvandaan en hoe ze eruitzien maakt niet uit.”

Niet uitbuiten

Wel wil Nikkie benadrukken dat de modewereld het niet moet gaan uitbuiten. “Het is niet dat ik nu ineens op zoek ga naar iemand met het syndroom van Down. Het belangrijkste is dat je ziet dat dit meisje het zelf ook leuk vindt.”

Lees ook
Nikkie Plessen reageert op uit de hand gelopen burenruzie: ‘We zijn gewoon geen vrienden’

Overleden broertje

Eind vorig jaar was Nikkie te horen in de podcast Podnataal, waarin ze openhartig vertelde over haar zwangerschappen. In de serie onthulde de blondine dat ze in die tijd vaker op controle moest komen dan een gemiddelde zwangere vrouw, iets wat alles te maken had met haar overleden broertje. “Hij was zwaar gehandicapt, dus ik had wel een wat medischer dossier wat betreft controles, waardoor alles heel gecontroleerd werd. (…) Hij had een omgekeerd chromosoom. Hij kon niet meer zelf ademen en kon helemaal niks eigenlijk. Dan ga je in een molen mee omdat het in de familie zit”, vertelde Nikkie erover. “Ze kijken dan in hoeverre het een gezond kind is. Je zit dan in een medische modus. Ik ben dus niet zo iemand die heel erg bezig is met gevaren en wat er mis kan gaan.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Proud of being me #Gucci #Model #elliegoldstein

Een bericht gedeeld door Ellie Goldstein (@elliegoldsteinofficial) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Bright #Gucci #Model

Een bericht gedeeld door Ellie Goldstein (@elliegoldsteinofficial) op

Bron: Story.nl | Beeld: still, Instagram