Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Nielson maakt comeback na emotioneel jaar: ‘Ik zat erg in mijn eigen bubbel met mijn eigen verdriet’

Nielson maakt comeback na emotioneel jaar: ‘Ik zat erg in mijn eigen bubbel met mijn eigen verdriet’

Nielson maakt comeback na emotioneel jaar: ‘Ik zat erg in mijn eigen bubbel met mijn eigen verdriet’

Nooit had hij gedacht na twee maanden studiowerk al een nummer uit te brengen. Toch is het vrijdag zo ver: Nielson brengt na een heftig en emotioneel jaar een single uit. ‘Met ‘Bliksem’ wil ik laten zien dat je moet genieten van de dingen in het leven”, vertelt de zanger – nu met giga bos krullen – aan het ANP. “En ik wil mensen aan het dansen brengen, dat mag ook wel weer eens.’

Groot verlies

Het was naar eigen zeggen een pittig jaar, waarin zijn neef en goede vriend Nathan overleed. In juni bracht hij een EP uit over de hectische tijd. “Dat was het laatste stukje van een heel zwaar rouwproces. Toen kwam er weer wat ruimte vrij voor plezier en energie”, vertelt de 31-jarige Niels Littooij, zoals de zanger echt heet. En dus raakte hij weer aan het schrijven.

‘Bliksem’

Littooij zegt verbaasd te zijn dat er zo snel iets bruikbaars lag. “Normaal liggen er heel veel nummers klaar en kies je daar het beste uit. Nu hoorde ik dit nummer en wist ik gelijk: dit wil ik nu uitbrengen.” En zo kwam Bliksem tot stand: een nummer dat heel veel Nielson heeft, maar ook iets heel erg nieuws. “De beat is heel anders dan wat ik normaal maak, heel minimalistisch”, vertelt Littooij. “Maar, het nummer heeft wel wat ondeugende teksten. Dat is dan weer typisch Nielson.”

Lees ook
Zien: zó ziet de vrouw van zanger Nielson eruit

Plezier maken

De zanger heeft na het heftige jaar weer energie gekregen voor het maken van nieuwe muziek. Van de coronacrisis heeft hij op professioneel vlak eigenlijk weinig gemerkt. “Ik zat heel erg in mijn eigen bubbel met mijn eigen verdriet. Vrij laat besefte ik pas dat het voor de sector een heel zwaar jaar is geweest”, legt de Dordrechtse zanger uit. Hij hoopt binnenkort weer het podium op te kunnen, met zijn nieuwe plaat. “Lekker dansen, plezier maken en lol hebben met elkaar. Ook dat is een manier om die vrolijke Nathan te herinneren.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP