Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Nicolette van Dam wint het Gouden Windei 2021 met haar ‘groentesnoepjes’

Nicolette van Dam wint het Gouden Windei 2021 met haar ‘groentesnoepjes’

Nicolette van Dam wint het Gouden Windei 2021 met haar ‘groentesnoepjes’

Nicolette van Dam (37) wint met haar ‘groentesnoep’ het Gouden Windei van 2021. Het heet dan wel een prijs, maar Nicolette is er niet zo blij mee. Het Gouden Windei wordt namelijk uitgereikt aan het – door de Nederlandse consument gekozen – meest misleidende product van het jaar.

Niet juist

Voedselwaakhond Foodwatch heeft enkele producten genomineerd waar Nederlanders op kunnen stemmen. Ook kroepoek in een duurzame verpakking van Conimex en Poké Bowl met lekker veel groente van Knorr waren genomineerd. Let’s Yummy Veggie Candy (zoals het ‘groentesnoep’ van Nicolette heet) kreeg 70 procent van de stemmen.

Nicolette laat via haar management weten dat ze het toekennen van de prijs ‘niet juist’ vindt. Ze wil de prijs dan ook niet zelf in ontvangst nemen, tot teleurstelling van Foodwatch-directeur Nicole van Gemert. De bedoeling van de Yummie Veggie-snoepjes was om het hele gezin op een verrassende en speelse manier kennis te laten maken met groente en fruit. Nicolette laat aan Foodwatch weten: “Hoewel Foodwatch van mening is dat groente en fruit gebruiken een valse marketingtruc van ons is, zijn wij ervan overtuigd dat groente en fruit juist de mooiste ingrediënten zijn om heerlijke producten te maken.”

Lees ook:
Column Lisanne: ‘Giel Beelen, Lieke van Lexmond, Nicolette van Dam: ze zijn geen kenners’

Communicatie

Wel vindt Nicolette het goed dat de prijs bestaat. Ze geeft aan de feedback over de communicatie zeker mee te nemen. Foodwatch hoopt inderdaad dat de communicatie over de ‘groentesnoepjes’ op de verpakking en online aan gaat passen. Ook hoopt Van Gemert dat de andere twee genomineerden, Conimex en Knorr, hun verpakking minder misleidend maken.

Het Voedingscentrum is het wel eens met de Yummy Veggie Candy als winnaar. Iris Groenenberg, expert voeding en gezondheid, vertelt aan het AD: “Het gezonde imago van groente en fruit wordt gebruikt als slimme marketingtruc, maar ze hebben weinig meer te maken met groente en fruit. Het zijn gewoon snoepjes die bestaan uit geconcentreerd vruchtensap en stroop. Dat is ook gewoon suiker.” De snoepjes klinken dus veel gezonder dan dat ze daadwerkelijk zijn. Als tip geeft Groenenberg mee: “Wil je je kind meer groente laten eten, zet dan vaker een bakje snoeptomaatjes of stukjes appel op tafel.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: AD | Beeld: BrunoPress