Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Nicolette van Dam reageert met nieuwe video op ophef wegens ‘racistische’ opmerking

Nicolette van Dam reageert met nieuwe video op ophef wegens ‘racistische’ opmerking

Nicolette van Dam reageert met nieuwe video op ophef wegens ‘racistische’ opmerking

Nicolette van Dam (35) en Bas Smit kregen heel wat commentaar over zich heen. De presentatrice vroeg zich namelijk af waarom een Aziatisch ogende kok haar niet verstond: hij spreekt toch Chinees? Volgens sommigen een zeer racistische uitlating, maar zowel de blondine als de man in kwestie reageren nu op het voorval en er lijkt niets aan de hand te zijn.

Reactie Nicolette van Dam én kok

In een nieuwe video leert chefkok Jay namelijk hoe je “Wǒ ài nǐ” wél correct uitspreekt. Ze moeten er vooral dan ook heel erg om lachen. “Had me dat gisteravond geleerd, dan had ik wat minder gezeik gehad Jay”, aldus Nicolette. Jay reageert grappend met alleen maar “ik hou van jou” in het Mandarijn, waarop Van Dam weer zegt: “Ik ook van jou.”

Ophef

De ophef is ontstaan nadat zowel Nicolette als Bas een filmpje deelden in hun Instagram Stories. Wanneer de kok het eten serveert en uitlegt wat er precies op het bord ligt, kan Nicolette niet anders dan enthousiast reageren. “Lekker, hoor”, roept ze aan het begin van de video. Daarna doet ze een opmerkelijke uitspraak. “Wǒ ài nǐ”, zegt de blondine tegen de man, wat ‘ik hou van jou’ betekent in het Mandarijn. Wanneer de chefkok niet reageert op de woorden van Van Dam, onderbreekt ze hem. “Hoor je niet wat ik tegen je zeg? Je spreekt toch Chinees? Of spreek ik geen Chinees?”

Lees ook
Bakken kritiek voor ‘racistische’ Nicolette van Dam: ‘Dit is echt respectloos’

Racistisch

De actie van Nicolette viel allesbehalve in de smaak bij twitteraars. De video werd gedeeld op het sociale medium en leverde een stroom aan negatieve reacties op. “Racistisch en lomp wat ze hier doet. Laten alsjeblieft niet doen alsof we verbaasd zijn over Nicolette van Dam. Ze vindt blackface ook nog steeds normaal”, schreef iemand. Een ander voegde toe: “‘Hoor je niet wat ik tegen je zeg?’ Jezus en op ZO’N toon. Chinees of niet, dit is echt respectloos omgaan met mensen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Oh wat heb ik deze avondjes gemist. Samen. Met z’n 2-en. M’n schat heeft me ontvoerd en ik vind het heerlijk ?❤️ @bassmit ❤️ #loveisintheair

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram