Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Bakken kritiek voor ‘racistische’ Nicolette van Dam: ‘Dit is echt respectloos’

Bakken kritiek voor ‘racistische’ Nicolette van Dam: ‘Dit is echt respectloos’

Bakken kritiek voor ‘racistische’ Nicolette van Dam: ‘Dit is echt respectloos’

Een opmerking van Nicolette van Dam (35) is bij velen volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Een van haar Instagram Stories, waarin ze de uitspraak doet, gaat momenteel rond op Twitter en op het sociale medium wordt vol onbegrip gereageerd op de presentatrice.

Nicolette van Dam onder vuur

Nicolette genoot donderdag van het zonnige weer met haar man Bas Smit en hun twee dochters. Beiden delen de nodige Instagram Stories, maar eentje is de blondine niet in dank afgenomen. In het inmiddels verwijderde filmpje is namelijk te zien hoe Van Dam een Aziatisch ogende chefkok op bezoek heeft en een poging doet om in het Chinees tegen hem te praten.

‘Je spreekt toch Chinees?’

Wanneer de kok het eten serveert en uitlegt wat er precies op het bord ligt, kan Nicolette niet anders dan enthousiast reageren. “Lekker, hoor”, roept ze eerst. Daarna doet ze een opmerkelijke uitspraak. “Wǒ ài nǐ”, zegt de blondine tegen de man, wat ‘ik hou van jou’ betekent in het Mandarijn. Wanneer de chefkok niet reageert op de woorden van Van Dam, doet ze er nog een schepje bovenop door hem te onderbreken. “Hoor je niet wat ik tegen je zeg? Je spreekt toch Chinees? Of spreek ik geen Chinees?”

‘Soepele uitspraak’

Zowel Nicolette als Bas delen het filmpje in hun Instagram Stories en lijken er geen erg in te zien. “Wat zijn we geluksvogels met chef Jay thuis en onze Nic verklaart hem na twee wijntjes de liefde in het Chinees”, schrijft Smit nietsvermoedend bij de beelden. “Denk dat-ie gewoon schrok”, denkt zijn vrouw. “Mijn uitspraak was best soepel.”

Lees ook
Gezinsuitbreiding voor Nicolette van Dam? Bas Smit hint op derde kind

Racistisch

De actie van Nicolette valt allesbehalve in de smaak bij twitteraars. De video is gedeeld op het sociale medium en heeft al een stroom aan negatieve reacties opgeleverd. “Racistisch en lomp wat ze hier doet. Laten alsjeblieft niet doen alsof we verbaasd zijn over Nicolette van Dam. Ze vindt blackface ook nog steeds normaal”, schrijft iemand. Een ander voegt toe: “‘Hoor je niet wat ik tegen je zeg?’ Jezus en op ZO’N toon. Chinees of niet, dit is echt respectloos omgaan met mensen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf.nl, Twitter | Beeld: Brunopress