Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Nicky Opheij was drie centimeter ‘te dik’ om door te breken als internationaal model na HNTM

Nicky Opheij was drie centimeter ‘te dik’ om door te breken als internationaal model na HNTM

Nicky Opheij was drie centimeter ‘te dik’ om door te breken als internationaal model na HNTM

Nicky Opheij (26) won Hollands Next Top Model (HNTM) in 2014. Echter kwam er van haar grootse modellencarrière niet veel terecht. Ze was drie centimeter ‘te dik’ en heeft dat felbegeerde modellencontract nooit getekend. Daardoor kreeg ze eetproblemen en een depressie. Ze vertelt erover in een openhartig interview met RTL Nieuws.

Leven als model

Die drie centimeter om haar middel kwijtraken, is haar niet gelukt, vertelt Nicky. “Zelfs op mijn allerdunst was ik nog ‘te dik’. Ik had gewonnen, maar dat contract heb ik nooit mogen tekenen.” Af en toe is ze bezig met modellenwerk. Maar daarnaast heeft ze een baan als technische tekenaar.

Eventjes heeft Nicky mogen proeven van het internationale leven als model, met exclusieve feesten en grote fotoshoots. Toch bleef het contract uit. Ze hongerde zichzelf uit om een heupbreedte van 92 centimeter te behalen. “Mijn droom was zo dichtbij, maar mijn afvalcoach zei: ‘We zitten op je bot. De laatste bilspier wordt pas minder als je jezelf uithongert.’ Ik was op mijn dunst en nog steeds waren mijn heupen te breed. Tijdens mijn bijbaan in de horeca viel ik regelmatig flauw, zo weinig at ik”, vertelt ze aan RTL Nieuws.

Nicky bleek depressief en ze voelde zich mislukt. “Ik had gewonnen (HNTM, red.), had meer dan 50k volgers op Insta, maar mijn modellencarrière kwam niet van de grond. Ik had geen werk, geen geld, geen energie en geen zelfvertrouwen”, vertelt ze.

Missie

Toen Nicky zich inschreef voor een opleiding tot gewichtsconsulente werden haar ogen geopend. “Ik dacht: waar ben ik mee bezig? Wat ik aan het doen, is helemaal niet gezond.” Ze besloot te stoppen bij het modellenbureau. “De directeur zei net iets te snel: ‘Ja, dat lijkt me een goed idee.’ Ik geloof dat zij ook opgelucht waren dat ik ermee ophield”, aldus Nicky aan RTL Nieuws.

Nog een laatste keer gaf Nicky zich op voor een competitie, alleen zonder afvallen. Ze werd Miss Nederland 2017. Hieruit volgde een belangrijk doel voor Nicky. “Mijn belangrijkste missie is dat ik tieners op middelbare scholen het verhaal achter de glitter en glamour vertel. Ik vertel ze hoeveel impact pesten kan hebben. Juist in deze tijd is dat belangrijk, want bij mij hield het pesten op zodra ik thuis was. Nu gaat het via social media of WhatsApp na school gewoon verder.”

Lees ook
Nilüfer Gündogan uit Volt-fractie gezet: haar leven kende al meerdere dieptepunten

Gezond

Tot slot zegt Nicky tegen RTL Nieuws: “Ik wil gewoon dat iedereen de beste versie van zichzelf wordt. Met gezond eten en een gezond lichaam.” Ook zitten die drie centimeters er gewoon aan. “Ik ben er heel tevreden mee.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress