Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Nick en Simon doen boekje open over breuk: ‘Geen zin meer’

Nick en Simon doen boekje open over breuk: ‘Geen zin meer’

Nick en Simon doen boekje open over breuk: ‘Geen zin meer’

Vorige week werd bekend dat het populaire duo Nick en Simon stopt. Een reden voor de breuk werd niet gegeven. Maandagavond vertelden Nick Schilder en Simon Keizer aan tafel bij Jinek meer over de redenen voor de breuk. 

Het besluit voor het einde van het duo Nick & Simon bleek te komen van zanger Simon. Hij twijfelde al sinds eind 2020 of hij nog wel plezier had in het optreden.

Breuk Nick en Simon

Na 16 jaar hebben Nick en Simon besloten hun muzikale samenwerking stop te zetten. Simon hakte de knoop door, vertelt hij aan Eva Jinek. “Ik ben de initiatiefnemer van de breuk, de lol is weg”, aldus de zanger. De eerste tekenen van twijfel kwamen tijdens de wereldreis die hij in 2020 met zijn gezin maakte. “Tijdens de reis voelde ik ultieme vrijheid, maar ook een blok in mijn maag dat straks het hele riedeltje weer zou beginnen.” Simon kwam tot de conclusie dat hij er geen zin meer in had.

De coronaperiode, waarin Nick & Simon niet konden optreden, vertraagde het besluit een beetje. “Iedereen zei: je mist het optreden vast wel? En uit beleefdheid zei ik ja. Maar van binnen dacht ik: best prettig. Ik ging serieus nadenken: wat gebeurt er nou als Nick & Simon er niet meer zijn? Dat voelde als opluchting.”

Oplosmodus

In december 2020 kaartte Simon het gevoel voor het eerst aan bij Nick. “Hij schoot gelijk in de oplosmodus. Ik heb na dat overleg besloten te gaan onderzoeken wat er mis was”, legt Simon uit.  Een volgend ijkpunt was een overleg over de planning voor de komende drie jaar met het artistieke team. “Ik kreeg het benauwd en heb het gevoel toen gedeeld. Het voelde niet goed om dat hele plan nu te maken. Daarop besloten we geen plannen te maken.”

Na de zomer besloot het duo de knoop door te hakken. “We hebben uren gepraat, dat was een heel fijn gesprek”, zei Simon. “Nick zei: ik wil je begrijpen, wat voel je? Ik zit op een mooie plek in mijn leven, ik vind het oké, wat je ook beslist. Als de band maar goed blijft. Dat heeft mij erg ontroerd.” Nick had de muzikale samenwerking niet per se stop willen zetten, vertelt hij aan Eva.

Lees ook
Hester: ‘Heel Nederland voelt aan de Volendamse klompen dat het niet goed zit tussen Nick en Simon’

Geen ruzie

Nick en Simon beklemtonen dat zij, ondanks dat zij stoppen als duo, geen ruzie hebben. Presentatrice Eva vraagt echter wel meerdere keren waarom ze elkaar eigenlijk niet aankijken en benoemt dat het volgens haar gevoel toch niet helemaal lekker zit.

“We hebben geen ruzie, dat is niet waar”, beklemtoonde Schilder. “De media doen hun werk, dat snap ik. Er gebeurt iets en dan wordt er niets gezegd. Dan gaan ze daar een verhaal van maken, ik snap dat dat gebeurt. Maar dat is niet zo.”

Het tweetal is altijd heel open geweest over het feit dat zij soms even wat afstand van elkaar wilden nemen. Ook het feit dat zij soms een aparte kleedkamer wilden hebben, was al reden tot paniek bij andere mensen. “Zijn er problemen? Nee – we zijn twee aparte individuen.” Nick beklemtoonde ook dat hij nog niet klaar was met de samenwerking. “Zeker niet. Ik vond het juist heel erg cool dat we na zestien jaar nog zo vernieuwend wisten te zijn.”

“We zijn het er over eens dat we het anders hadden gewild, maar een vriendschap kan dan nog gewoon blijven staan”, aldus Simon. Nick beaamt dat. “We zijn ook wel eens collega’s geweest, in plaats van vrienden. Maar zelfs nu lukt het nog steeds goed om dingen af te stemmen. En daar ben ik wel trots op.”

De Volendammers geven hun laatste, inmiddels uitverkochte, show op maandag 10 april in een uitverkocht Rotterdam Ahoy. Ook op 5, 6, 7, 8 en 9 april staan de mannen in Rotterdam. Voor de reeks concerten in Rotterdam geven Nick & Simon nog drie concerten in Zwolle, Alkmaar en Hengelo.

Ongemakkelijk interview

Ook kijkers vinden dat de chemie tussen Nick en Simon als sneeuw voor de zon verdwenen is. Veel kijkers vonden het een knap staaltje acteerwerk van de zangers en geloven hun verhaal niet helemaal.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP