Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Monique Smit open over heftige periode na eerste bevalling: ‘Ik heb wel op het randje gezeten’

Monique Smit open over heftige periode na eerste bevalling: ‘Ik heb wel op het randje gezeten’

Monique Smit open over heftige periode na eerste bevalling: ‘Ik heb wel op het randje gezeten’

Monique Smit (31) is de trotse mama van twee prachtige zoons en kan haar geluk op dit moment niet op. Maar op die roze wolk zit de zangeres niet al vanaf het begin van het moederschap. In de podcast ‘Podnataal’ doet ze een boekje open en vertelt de Volendamse er na haar eerste bevalling behoorlijk doorheen gezeten te hebben.

Monique Smit na eerste bevalling

Hoewel haar zoontje Noah razendsnel ter wereld kwam, was dat niet alleen maar voordelig. “Mijn bevalling ging heel goed, alleen ben ik na Noah wel gehecht. En daar is iets misgegaan”, vertelt Monique. “Daar heb ik maandenlang last van gehad en ontstekingen gehad. En ik wilde borstvoeding geven, maar dat lukte niet. Dus had ik ontstekingen boven en onder.”

Gevoel van falen

Monique geeft toe dat het ook mentaal niet helemaal lekker ging aan het begin. “Ik heb wel het moment gehad dat ik dacht: is dit het nou? Volgens mij heb ik wel een beetje op het randje gezeten. Het was een heel heftige periode voor mij.” De blondine had dan ook niet het gevoel dat ze op een roze wolk zat, maar eerder op een donkergrijze variant. “Ik dacht: ik heb een heel mooi kindje, maar ik heb álleen maar pijn (…) Ik had echt het gevoel dat ik aan het falen was.”

Roze wolk

Smit wist dan ook niet zeker of ze wel nog een tweede kindje wilde, zeker door de verkeerde hulp na haar eerste bevalling. Toch besloot de zangeres er voor te gaan en kreeg ze nog zoontje Luca. Gelukkig verliep de bevallig nu een stuk soepeler: geen knip en ook niet uitgescheurd. Toen realiseerde Monique zich pas hoe het ook kan gaan.”Toen moest ik zo hard huilen. Toen dacht ik: zo kan het ook (…) Dit is wat mensen bedoelen met die roze wolk. Toen had ik ‘m.”

Randje postnatale depressie

Het is niet de eerste keer dat Monique vertelt over de heftige periode na haar eerste bevalling. In Kek Mama zei de zangeres al “op het randje van een postnatale depressie” te hebben gewiebeld. “Ik kwam met een flinke knip uit de bevalling, kreeg een dubbele borstontsteking en was alleen maar bezig met borstvoeden, dag en nacht – want dat kon Martijn natuurlijk niet van me overnemen. Pas na drie maanden kon ik een beetje genieten. Ik dacht: dat doe ik de volgende keer helemaal anders.”

Miskraam

Vorig jaar vertelde Monique in een openhartig interview een miskraam te hebben gehad na de geboorte van haar eerste zoon. “Het ging mis op de verjaardag van Martijn (vriend, red.), dus we hadden een huis vol visite. Ik ben altijd van de problemen, Martijn zoekt naar oplossingen. Hij zei: ‘Nee joh, komt goed, we zien het morgen wel.’ Maar het kwam niet goed. Het was nog heel vroeg in de zwangerschap, na twee maanden, maar dat vond ik toch heel heftig.”

Moederschap

Onlangs deed Monique in Flair een boekje open over haar relatie met Martijn, hun rolverdeling thuis en het moederschap. Zo vertelde ze onder meer dat zij vaak de regeldingen op zich neemt als het op de kinderen aankomt. “Martijn zegt altijd: ‘Moet je doen!’ als er iets leuks voorbijkomt, maar hij vergeet dat als ik daar dan drie dagen voor weg ben, iemand die hele oppas-karavaan moet inzetten”, aldus de zangeres. “Hij trekt bij wijze van spreken de deur achter zich dicht als hij naar zijn werk gaat, terwijl ik nadenk over of de oppas goed geregeld is, wie Noah uit school haalt en of de speen in Luca’s tas zit. Misschien is dat vrouw-eigen, dat je het niet kunt loslaten en dat alles tot in de puntjes geregeld moet zijn voordat je rustig op je werk zit. Aan de andere kant is Martijn juist ook iemand die heel zorgzaam is.”

Lees ook
Monique Smit rekent op cynische manier af met moedermaffia: ‘Ik hoop dat jullie wél perfect zijn’

Gezin Monique Smit

Monique heeft sinds eind 2013 een relatie met Martijn. Samen heeft het stel twee kinderen: zoons Noah (4) en Luca Liam (1). Molleman heeft nog een zoon uit een eerdere relatie, Milan (9).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

?Ik hou van Holland? Ps. De jurk liet ik alleen voor de foto even los, we maakten hier namelijk een tussenstop.? Oh en blijkbaar moét ik er ook nog even bij vermelden dat als je goed kijkt Noah wel degelijk vast zit in zijn stoeltje(!) Hij haalt alleen zelf altijd zijn armen er uit, wat ik niet altijd in de gaten heb omdat ik nou eenmaal geen ogen in mijn achterhoofd heb zitten. Zou best makkelijk zijn ja.. Och jongens ik word hier zó moe van. Je zou toch nooit meer iets willen posten en je profiel lekker Prive houden als je tegenwoordig met álles rekening moet houden. Ik hoop dat jullie wel perfect zijn.. #moedermaffia #gewooneenleukplaatje #trotsemama #ikhouvanholland

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta) op

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram