Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Moeder Nadia uit ‘Waar doen ze het van?’ maakt tongen los: ‘Ik noem het asociaal en teren op overheidsgeld’

Moeder Nadia uit ‘Waar doen ze het van?’ maakt tongen los: ‘Ik noem het asociaal en teren op overheidsgeld’

Moeder Nadia uit ‘Waar doen ze het van?’ maakt tongen los: ‘Ik noem het asociaal en teren op overheidsgeld’

Twitterend Nederland gaat los over moeder Nadia die onlangs te zien was in het EO-programma Waar doen ze het van?. Kijkers vallen over het feit dat Nadia haar kinderen thuisonderwijs geeft, zodat ze naar eigen zeggen ‘niet zo vroeg op hoeft te staan’. 

In het programma Waar doen ze het van zien we vier verschillende gezinnen, die ons meenemen in hun financiële situatie en ons laten zien wat er binnenkomt en wat er uitgaat.

De inmiddels veelbesproken Nadia leeft van 1660 euro in de maand. Samen met haar drie kinderen woont ze in Hengelo in een zogeheten tiny house die niet is aangesloten op het elektriciteitsnet en de riolering. Nadia wil mensen via haar deelname laten zien dat je ook gelukkig kan zijn met minder geld.

Thuisonderwijs

Waar kijkers tijdens de aflevering vooral moeite mee hebben is de bewuste keuze van Nadia om haar kinderen thuis les te geven. Nadia heeft namelijk de PABO gedaan en brengt haar kinderen daarom zelf alle kennis bij. “Eigenlijk zit onderwijs een beetje in mijn bloed, mijn broer geeft ook les in het onderwijs. Mijn vader ook. Dus het zit gewoon een beetje in de familie,” vertelt Nadia zelf.

Kijkers vinden het nogal een verontrustende beslissing dat de kinderen helemaal niet naar school gaan. Helemaal wanneer Nadia de voordelen van het thuisonderwijs opnoemt. Zo zegt ze bijvoorbeeld dat ze niet vroeg op hoeft om de kinderen naar school te brengen. Dat vinden kijkers belachelijk. “De kinderen van Nadia hebben later een sociale-angststoornis met dat thuisonderwijs. Maar ja, moeders kan wél uitslapen,” reageert een kijker.

Lees ook
Hoe is het afgelopen tussen Cora en broer Koop uit BZV?

Teren op overheidsgeld

En er is nog iets wat de tongen losmaakt. Het feit dat Nadia leeft van een uitkering en zelfs dat niet opmaakt, vinden kijkers asociaal. Nadia zou daarmee ’teren op overheidsgeld.’ “Jij denkt alleen maar aan zoveel mogelijk uitkering/subsidie vangen ten koste van je kinderen,” reageert een kijker daarop.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, LINDA | Beeld:  EO