Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Miljuschka openhartig over dochter met epilepsie: ‘De grond zakte onder mijn voeten weg’

Miljuschka openhartig over dochter met epilepsie: ‘De grond zakte onder mijn voeten weg’

Miljuschka openhartig over dochter met epilepsie: ‘De grond zakte onder mijn voeten weg’

TV-kok en Flair-columnist Miljuschka Witzenhausen heeft vandaag, op Internationale Epilepsie Dag, op Instagram openhartig vertelt over de epilepsie van haar dochter. ‘De grond zakte onder mijn voeten weg’, schrijft ze bij een foto van haar en meisje.

Lees ook
Flair-columnist en tv-kok Miljuschka ‘discrimineert’ restaurantgasten

‘Nog altijd op zoek naar antwoorden’

In een eerste post vertelt ze waarom ze vannacht geen oog dicht deden. ‘Team No Sleep. Voor iedereen die vandaag iets zinnigs uit me probeert te krijgen, sorry. Wij hebben weer een nacht slaap/epilepsie-onderzoek erop zitten’, schrijft ze bij de foto, waarop haar dochtertje de censoren nog op haar voorhoofd geplakt heeft zitten. ‘We zijn nog altijd op zoek naar antwoorden. Ze zorgen hier altijd heel goed voor ons, maar het blijft stom’, aldus Miljuschka, die met een eigen column wekelijks in Flair schittert.

‘Ik kon haar niet beschermen’

In een volgende post schrijft ze nog: ‘Het is vandaag internationale epilepsie dag. Mijn meisje heeft epilepsie. Op de dag van haar eerste aanval stond mijn wereld stil. Mijn lieve kleine kindje werd over genomen en er was niks wat ik eraan kon doen. Ik kon haar niet beschermen of het voor haar oplossen. De grond zakte onder mijn voeten weg.’

‘Ik bid iedere nacht’

Miljuschka schrijft dat haar kleine meid na een lastige weg nu onder behandeling is, maar dat het ‘een zoektocht is en blijft’. ‘Er is niet één antwoord. Het is een aandoening waar je de ernst pas van inziet als je ermee te maken krijgt. Kleine dingen zoals fietsen en zwemmen kunnen en mogen niet meer alleen door het eventuele risico op een aanval op dat moment. Het beperkt de zelfstandige bewegingsvrijheid van een kind. Leren word moeilijker door constante kleine beschadigingen aan de hersenen. Ik bid iedere nacht dat ze geen aanval krijgt en gewoon op kan staan’, klinken de heftige woorden van de bezorgde moeder.

‘Er is meer geld nodig’

‘Vandaag zet ik het epilepsiefonds met onze ervaring in het zonnetje. Ik hoop dat je even naar de site wil surfen om erover te lezen zodat je weet wat te doen bij een aanval. Misschien zelfs wil doneren of collecteren. Mijn dank is groot’, besluit Miljuschka haar verhaal. In haar Stories zegt ze nog: ‘Er is meer geld nodig voor onderzoek. Mocht je een paar euro kunnen missen of kunnen collecteren, dan zou dat top zijn’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het is vandaag internationale epilepsie dag. Mijn meisje heeft epilepsie. Op de dag van haar eerste aanval stond mijn wereld stil. Mijn lieve kleine kindje werd over genomen en er was niks wat ik eraan kon doen. Ik kon haar niet beschermen of het voor haar oplossen. De grond zakte onder mijn voeten weg. We behandelen haar inmiddels na veel rondvragen en bellen met de beste zorg van @epilepsiesein Stellen medicatie aan en bij. Maar het is en blijft een zoektocht. Er is niet 1 antwoord. Het is een aandoening waar je pas de ernst van inziet als je ermee te maken krijgt. Kleine dingen zoals fietsen, zwemmen kunnen en mogen niet meer alleen door het eventuele risico op een aanval op dat moment. Het beperkt de zelfstandige bewegingsvrijheid van een kind. Leren word moeilijker door constante kleine beschadigingen aan de hersenen. Ik bid iedere nacht dat ze geen aanval krijgt en gewoon op kan staan. Ik heb lang getwijfeld om openhartig te zijn hierover omdat ik niet wil dat ze een stempel krijgt. Sinds Dance Dance Dance en is het out in the open omdat we daar voor het epilepsiefonds danste. Dus vandaag zet ik het epilepsiefonds met onze ervaring in het zonnetje. Ik hoop dat je even naar de site wil surfen om erover te lezen zodat je weet wat te doen bij een aanval. Misschien zelfs wil doneren of collecteren. Mijn dank is groot?

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram | Beeld: Flair