Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Miljardair zoals er maar weinig zijn: zo rijk is John de Mol dus echt

Miljardair zoals er maar weinig zijn: zo rijk is John de Mol dus echt

Miljardair zoals er maar weinig zijn: zo rijk is John de Mol dus echt

John de Mol is de mediaman van Nederland, kun je wel stellen. Een selfmade miljardair, zoals ze dat noemen. En dat is hij met een vermogen geschat op 2,1 miljard.

Voor alle duidelijkheid: een miljard is duizend miljoen. Hij heeft dus meer geld dan tweeduizend miljoen, bijna onberekenbaar hoeveel dat is. En meer dan je in een mensenleven kunt uitgeven, praktisch. In 2020 verdiende hij met zijn zenders en mediamerken nog een slordige 433 miljoen euro. Hij is daarmee de rijkste BN’er, volgens de Quote500.

Gigahits

En ook een aardig bedrag dat zoon Johnny zal erven, ooit. John heeft zijn gigantische bulk geld te danken aan televisieformats die hij de afgelopen jaren produceerde. Zijn eerste commerciële succes beleefde hij halverwege de jaren ’90, toen hij samenwerkte met Joop van den Ende. Zij richtten toen samen Endemol op, wat een behoorlijk succes bleek. Die krahcten bundelen kwam tot twee grote kijkcijferkanonnen. Niet alleen de Nederlandse giga-hit Goede Tijden, Slechte Tijden, ook realityprogramma Big Brother kwam uit hun koker. Een schot in de roos, zeg maar. GTST is de langst draaiende soap van Nederland, nog steeds.

Niet meer de baas

En toen kwam pas later het paradepaardje The Voice, dat wereldwijd werd overgenomen. Het zangprogramma wordt in meer dan 150 landen uitgezonden. Het programma ligt nu behoorlijk onder vuur vanwege meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en naar alle waarschijnlijkheid zal John na de aflevering van BOOS reageren. De Mol (1955, over een paar maanden krijgt hij AOW) is momenteel niet meer als ‘grote baas’ betrokken bij The Voice, maar zwaait de scepter over Talpa Network. Of John wel nog de leiding had bij de Voice toen vrouwen seksueel werden geïntimideerd op de werkvloer, moet nog blijken.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress