Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > De Meilandjes mogen gratis winkelen in ‘Chateau Bijstand’: ‘Ik vind Erica wel dom met haar 3 worsten’

De Meilandjes mogen gratis winkelen in ‘Chateau Bijstand’: ‘Ik vind Erica wel dom met haar 3 worsten’

De Meilandjes mogen gratis winkelen in ‘Chateau Bijstand’: ‘Ik vind Erica wel dom met haar 3 worsten’

Het is bijna zover voor de Meilandjes, hun maand in het bijstandshuis is bijna einde verhaal. Martien kan niet wachten tot dat hij weer gebruik kan maken van zijn Japanse toilet. In Chateau Bijstand probeerde de familie Meiland om rond te komen door middel van gratis producten. Zo gingen ze bijvoorbeeld ramen lappen bij de buren, om in ruil daarvoor iets terug te krijgen.

Groot feest

Het bijstandsleven zit er alweer bijna op voor de Meilandjes. Daar zijn ze erg blij mee, maar het afscheid van hun lieve buren valt ze zwaar. In de tijd dat de familie in de bijstand leefde, stonden de buren altijd voor ze klaar. Daarom is een bedankje wel op zijn plaats.

En de Meilandjes zijn de Meilandjes niet als ze dit niet doen met een groot feest. Ze nodigen alles en iedereen uit en de locatie is helemaal gereed. Alleen de hapjes en drankjes ontbreken nog. In de bijstand is het lastig om dit alles te regelen dus andermans hulp is daarbij hard nodig.

Drie minuten gratis shoppen

Martien, Erica en Maxime gaan met zijn allen naar de supermarkt, ze spotten de supermarktmanager meteen. De familie vertelt over het feest waardoor het kwartje direct valt bij de manager: “Ik voel ‘m al aankomen. Jullie willen een sponsoring.”

De Meilandjes krijgen groen licht, de manager wil meewerken aan hun feest: “Jullie mogen van ons drie minuten lang door de winkel heen en alles wat je nodig hebt in je kar stoppen.” Martien en Maxime zijn door het dolle heen, maar Erica twijfelt of dit wel goed zal gaan: “Ik denk dat het heel chaotisch wordt.”

Wijnen, wijnen, wijnen

Als de familie mag beginnen met hun drie minuten gratis shoppen, sjezen Martien en Maxime door de winkelpaden om hun kar vol te gooien met grootverpakkingen chips en dozen vol met wijn. Erica pakt het wat rustiger aan, zij kijkt op het lijstje wat ze heeft gemaakt en pakt alleen de dingen die ze nodig heeft.

Wanneer de drie minuten voorbij zijn is de kar van Martien en Maxime helemaal vol en Erica is tevreden met haar drie smeerworsten, twee rookworsten en twee komkommers. Dat Martien en Maxime zo erg hebben ingeslagen vindt Erica wat minder: “Jullie zijn altijd zo overdreven. Ik hoop dat jullie wat geleerd hebben van deze maand.”

Lees ook
Meilandjes genieten van beautymiddagje en kijkers smullen ervan: ‘Martien wat ben je toch uniek’

Japanse toilet

De familie Meiland heeft meer dan 40 euro over van hun weekbudget, waarmee ze prima rond weten te komen. Het kopen van een goede fles wijn is op het moment dan ook een no go voor de familie. Het wc-papier is een enorme tegenvaller. Martien moet zijn Japanse toilet missen waardoor het wc-papier er snel doorheen gaat. Ze moeten dit alles regelen met een weekbudget van 58 euro.

Martiens wc-gedrag

Salaris overhouden is niet het probleem, maar wc-papier overhouden wordt dus een dingetje. Zoals we Martien kennen vertelt hij doodleuk tijdens het maken van een pan spaghetti over zijn wc-gedrag. Normaal gesproken maakt Martien gebruik van twee velletjes, maar nu moet hij gebruik maken van zes velletjes wc-papier. Daar moet hij even aan wennen. Een Japans toilet is toch meer zijn ding. TMI Martien, TMI…

Reacties

De kijkers van het programma gingen los op Twitter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda.nl, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress