Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Meilandjes nemen afscheid van leven in de bijstand: ‘Martien verlangt echt weer naar luxe want hij is strontchagrijnig’

Meilandjes nemen afscheid van leven in de bijstand: ‘Martien verlangt echt weer naar luxe want hij is strontchagrijnig’

Meilandjes nemen afscheid van leven in de bijstand: ‘Martien verlangt echt weer naar luxe want hij is strontchagrijnig’

Gisteravond konden kijkers meegenieten van de laatste aflevering van Chateau Bijstand, de grande finale. De familie was er zeker aan toe om terug naar huis te gaan. Dat viel af te lezen aan Martiens humeur en Erica’s gezucht en gesteun. Bovendien had Maxime last van een positieve coronatest. Toch organiseerde het drietal nog een afscheidsfeestje, wat zorgde voor het nodige gelach en gesnauw. Kijkers smulden er weer van. 

Afscheidsfeest

In de laatste aflevering van Chateau Bijstand zien we dat de familie Meiland voorbereidingen treft voor een groot afscheidsevenement in hun tijdelijke woonplaats Uithoorn. Alle nieuwe donateurs van Stichting Babyspullen worden uitgenodigd en ook bij behulpzame buren valt een uitnodiging op de mat. Helaas krijgt Maxime twee dagen voor het feest te maken met een positieve coronatest. Voor haar dus geen feestje. Maxime laat in de aflevering weten dat ze er enorm van baalt.

Niet alleen voor Maxime is het jammer, ook Erica en Martien balen, want ze komen nu een paar handen tekort voor het decoreren van het buurthuis. Terwijl Erica de ballonnen opblaast, houdt Martien zich bezig met de slingers. Want ballonnen opblazen, dat doet Martien niet. “Dat vind ik zonde van mijn air.”

Quarantaine

Maxime kwijnt ondertussen weg in haar slaapkamer waar ze in quarantaine zit. Ondanks het feit dat ze zelf al twee kinderen heeft, vindt Maxime het helemaal niet erg om verzorgd te worden door haar ouders. Toch gaat ze liever terug naar haar eigen huis.

Het afscheidsfeest blijkt een groot succes. Er is een discobus gehuurd en binnen zijn er hapjes en drankjes. Als klap op de vuurpijl treedt er een muziekgroep op, genaamd ABBA fever. Wanneer het optreden klaar is, doet ook Martien nog een poging met het nummer We’ll meet again, dat blijkt na twee regels alleen toch niet zo’n succes.

Lees ook
De Meilandjes mogen gratis winkelen in ‘Chateau Bijstand’: ‘Ik vind Erica wel dom met haar 3 worsten’

Terugblik

Wanneer Martien en Erica terugkeren in hun bijstandswoning moet het huis nog helemaal worden leeggehaald. De overgebleven spullen worden gedoneerd. Maxime en Martien halen het bed uit elkaar en blikken even terug op de voorgaande weken. “Wat ik het meest ga missen? Ja, toch wel de gezelligheid.”

“Wat ik het meest schrijnend vond, was dat er zo veel baby’s, 35 per dag, onder de armoedegrens geboren worden. In een rijk land als Nederland is dat wel confronterend vind ik,” vertelt Erica voor de camera. Ondanks alles is de familie dolgelukkig dat ze weer lekker naar huis mogen. “Eindelijk rust. Doei, doei!”

Twitter

Op Twitter stromen de reacties weer binnen. Ondanks de negativiteit kunnen er ook wat complimenten vanaf. “Nou, Stichting Babyspullen heeft wat bekendheid gekregen en dat was het doel van het programma.” Want daar ging het uiteindelijk om.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws, LINDA.nl | Beeld: Brunopress