Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Meghan Markle sleept vader voor de rechter na publiceren persoonlijke brief

Meghan Markle sleept vader voor de rechter na publiceren persoonlijke brief

Meghan Markle sleept vader voor de rechter na publiceren persoonlijke brief

Het rommelt al maanden enorm tussen Meghan Markle en haar vader Thomas. Hun moeizame verhouding heeft een nieuw dieptepunt bereikt: de hertogin ziet zich genoodzaakt de krant die haar persoonlijke brief aan haar vader publiceerde aan te klagen. En daarmee daagt ze dus indirect ook haar vader voor het gerecht.

Lees ook
Van de kosten tot het kleurthema: alles wat je wil weten over Meghan’s babyshower

De brief

Onlangs deelde Thomas Markle fragmenten van de vijf kantjes tellende brief die Meghan naar haar vader schreef. Daarin stond onder meer hoe haar vader haar hart had gebroken en een smeekbede om niet meer te praten met de media. In plaats van gehoor te geven aan het verzoek van zijn hoogzwangere dochter deed hij het tegenovergestelde. Hij liet The Mail on Sunday hele stukken paginagroot afdrukken.

De druppel

Die laatste actie is de druppel geweest. Woordvoerders van de hertogin laten weten dat ze de krant aanklagen voor het publiceren van de brief. Ze willen het naar verluidt gooien op copyright. Juridisch expert Alex Newman laat The Guardian weten dat haar kansen groot zijn.

Copyright

“Op een brief berust copyright, omdat het een literair werk is. Zodra je werk maakt waarop copyright rust, beheer je dat copyright tot het automatisch afloopt. Dat geeft je het recht te voorkomen dat iemand anders je werk publiceert of deelt met het publiek. Of dat nou het hele werk of een substantieel deel van je werk is.”

Wow-effect

Prins Harry en Meghan Markle zijn momenteel op staatsbezoek in Marokko, de laatste ver weg-trip voor Meghan met verlof gaat. In Marokko ontmoetten ze gehandicapte atleten, jonge leiders en mensen die zich inzetten voor onderwijs van meisjes.
De hoogzwangere Meghan stal (uiteraard) volledig de show toen ze ten tonele verscheen in prachtige kaftan. De huidkleurige jurk is een exemplaar van Dior. Ze combineerde het stijlvolle ontwerp met een bijpassende, goudkleurige clutch van hetzelfde modehuis en diamanten oorbellen ter waarde van een slordige 8.000 euro.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Still