Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Máxima heeft spijt van impulsaankopen: ‘Ik heb dingen gekocht waarvan ik dacht: wat héb je daar aan’

Máxima heeft spijt van impulsaankopen: ‘Ik heb dingen gekocht waarvan ik dacht: wat héb je daar aan’

Máxima heeft spijt van impulsaankopen: ‘Ik heb dingen gekocht waarvan ik dacht: wat héb je daar aan’

Koningin Máxima onthult dat ze vroeger best veel geld uitgaf aan onbenullige dingen. Als het op geld aankwam, maakte ze veel fouten. Zo hield Máxima behoorlijk van shoppen en kocht ze vaak spulletjes waar ze achteraf spijt van had. 

Máxima spijt van aankopen

Koningin Máxima was vrijdagochtend te gast bij radiozender FunX met dj Fernando Halman. Het is deze week de elfde editie van de Week van het Geld en daarom bracht de koningin een bezoek. Tijdens de uitzending doet Máxima een boekje open over al de aankopen waar ze achteraf spijt van had.

“Ik heb veel dingen gekocht waarvan ik dacht: wat héb je daar aan? Oorbellen, of een haarstukje. Dat werkte dan helemaal niet, mijn haar zag er niet uit. En dat terwijl het best duur was”, aldus de koningin.

Door al deze aankopen hield Máxima geen geld over voor een grote reis die ze zou maken met een paar vriendinnen. “Daarna moest ik nóg harder sparen om dat einddoel te halen. Dat is wel gelukt, maar ik moest wel nog meer knokken.”

Lees ook
Koningin Máxima gehuld in kleuren van Oekraïense vlag voor ontmoeting met vluchtelingen

Werken voor je geld

Máxima heeft van jongs af aan geleerd dat ze moet werken voor haar geld. Ze had lange tijd verschillende bijbaantjes. “Mijn eerste bijbaantje was het geven van wiskundelessen aan jongere kinderen. Ik ben altijd goed met cijfers geweest, ik ben een rekenfreak. Dus daarmee heb ik mijn eerste centjes verdiend.”

De wijze levenslessen van haar ouders wil ze ook overdragen aan haar drie dochters. Amalia, Alexia en Ariane zijn volgens Máxima ook heel verantwoordelijk met geld.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress