Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Marieke Elsinga over bijzondere band: ‘Mattie en ik zijn superclose’

Marieke Elsinga over bijzondere band: ‘Mattie en ik zijn superclose’

Marieke Elsinga over bijzondere band: ‘Mattie en ik zijn superclose’

Mattie Valk (35) en Marieke Elsinga (33) zijn al jaren collega’s. Samen presenteren ze sinds 2018 de Ochtendshow op Qmusic en een lange tijd gingen de geruchten dat er meer zou zijn tussen de twee. Dat bleek toch écht niet zo te zijn: hoewel het bij de presentatrice iets langer duurde, hebben beiden inmiddels het liefdesgeluk gevonden. Wel hebben ze een heel bijzondere band, waarover ze een boekje opendoen.

Voor hun radioshow werken Mattie en Marieke iedere dag intensief samen. De chemie die ze daarbij hebben is volgens de twee zo goed dat ze in het AD zelfs spreken van ‘een half huwelijk’.

Band Mattie en Marieke

Haar kersverse vlam hoeft zich volgens Marieke geen zorgen te maken. “Mattie en ik zijn superclose, maar het is geen liefde”, aldus de brunette. “Toch hebben we door de Ochtendshow een half huwelijk samen.” Dat betekent dat de ochtend-dj’s elkaar een beetje kunnen plagen. “Als Mattie ’s ochtends loopt te chagrijnen, por ik in zijn zij: ‘Nou schat, het is weer vroeg hè?'” Mattie kan daar de lol wel van inzien: “Dan moet ik toch altijd weer lachen.”

Hardnekkige geruchten

Vanaf het moment dat Mattie en Marieke een vast duo waren bij Qmusic, begon de geruchtenmolen op volle toeren te draaien. Er werd gedacht dat de twee meer waren dan collega’s, en zelfs binnen hun eigen team werd het gefluisterd. “Iedereen denkt dat we een setje zijn. Ik moet jullie toch teleurstellen: we zijn geen stel”, aldus Marieke begin 2019, nadat Mattie opdook bij haar vakantieadres. “Zelfs ons eigen team heeft het nog gevraagd. Zelfs het team waarmee we de ochtendshow maken stelde ons deze vraag. ‘Hebben jullie gezoend?’ Nee!”

Kwetsbaar

Ook Mattie ontkende daarvoor al alle geruchten en zei: “We kunnen het heel goed met elkaar vinden en ze is een hartstikke goede vriendin van mij, maar als ik verliefd op haar zou worden of zou zijn, dan wordt het voor de show zo kwetsbaar en dat is niet goed. Als ik dat gevoel zou hebben gehad, dan was ik denk ik niet aan het programma begonnen.”

Lees ook
Marieke Elsinga in tranen na opmerking Mattie Valk over liefdesleven

Liefdesleven

Mattie onthulde afgelopen zomer weer de liefde gevonden te hebben. “We kennen elkaar al een hele tijd, en we zijn best al een tijdje verliefd maar we hielden het eerst nog even voor onszelf. Ik ben van de kaart van verliefdheid. Ik heb nog nooit een pilletje genomen, maar ik denk dat het zo voelt”, zei hij er destijds over. Marieke liet afgelopen Valentijnsdag weten een nieuwe vriend te hebben. Dit heuglijke nieuws maakte ze bekend met een lieve foto.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress