Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Beautygloss’ Mascha over ’traumatische’ bevalling: ‘We hebben het er zo moeilijk mee’

Beautygloss’ Mascha over ’traumatische’ bevalling: ‘We hebben het er zo moeilijk mee’

Beautygloss’ Mascha over ’traumatische’ bevalling: ‘We hebben het er zo moeilijk mee’

Maandag kwam Mila Poppy ter wereld, het eerste kindje van Mascha Feoktistova (33) en haar geliefde Gregor van Vlierden. Bij het geboortebericht maakte de Beautygloss-vlogger al bekend dat de bevalling helaas niet zonder complicaties was verlopen. Al met al duurde de bevalling maar liefst 25 uur en het meisje liep een gebroken arm op. De kersverse moeder gaf aan haar verhaal pas te doen wanneer ze daar klaar voor zou zijn, maar geeft nu alvast een stukje bloot van de eerste dagen.

Traumatische bevalling Mascha

In haar Instagram Stories vertelt Mascha dat de arm van haar pasgeboren dochter is gebroken door een schouderdystocie. Hierbij blijft de voorste schouder steken achter het schaambeen van de moeder. Hierdoor treedt een probleem op bij de afwikkeling van de romp van het kind, wanneer het hoofdje geboren is. Dit komt slechts voor bij zo’n één procent van alle bevallingen.

Hartverscheurend

“Het is echt ongelooflijk zielig en breekt je hart om te zien”, vervolgt de kersverse moeder. “Ik vind het echt zo lastig om er nu nog veel over te vertellen. We hebben over zes weken een gesprek in het ziekenhuis erover, om alles te verwerken. Maar het is helaas allemaal redelijk traumatisch verlopen. We hebben het er zo moeilijk mee.”

Flashbacks

Mascha is dankbaar voor alle lieve mensen die ze om zich heen heeft en de bekwame mensen in het ziekenhuis. “De kraamtijd is nu ook zo anders. Ik kan haar niet goed vasthouden, knuffelen moet anders, ze heeft zo veel pijn en ik begin flashbacks te krijgen van wat er allemaal is gebeurd.”

Bevallingsvideo

Aangezien Feoktistova haar volgers regelmatig een inkijkje geeft in haar leven, wilde ze haar bevalling ook in beeld brengen. Door de traumatische ervaring is dat helaas niet heel gemakkelijk voor het stel. “We hebben nogal moeite met het idee dat we de vlog moeten editen, want dan moeten we ook beelden importeren die we voor onszelf opnamen waar alles vastgelegd is. Aan de ene kant goed om te verwerken, aan de andere kant TOTAAL niet klaar voor om terug te kijken. (Ik denk dat we dat gaan doen net voor we naar het ziekenhuis gaan.) Bedankt iedereen voor de lieve berichten, het helpt echt onwijs.”

Lees ook
Beautygloss’ Mascha bevallen van dochtertje: ‘Het duurde 25 uur en haar armpje is gebroken’

Aandoening PCOS

Eerder vertelde Mascha, die in 2017 in het huwelijksbootje stapte met Gregor, al dat een zwangerschap niet vanzelfsprekend was. De vlogger lijdt namelijk aan de aandoening PCOS, waardoor er minder vaak een eisprong plaatsvindt en het moeilijker is om in verwachting te raken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ons lieve meisje ❤️

Een bericht gedeeld door Mascha Feoktistova (@beautygloss) op

Beeld: Brunopress, Instagram