Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Na hinten op nieuwe liefde sluit Mark Rutte (54) vader worden niet uit: ‘Wie weet’

Na hinten op nieuwe liefde sluit Mark Rutte (54) vader worden niet uit: ‘Wie weet’

Na hinten op nieuwe liefde sluit Mark Rutte (54) vader worden niet uit: ‘Wie weet’

Hoewel Mark Rutte (54) al zo’n tien jaar ons land bestuurt, weten we maar weinig over zijn privéleven. Zo is hij nog nooit met een partner aan zijn zijde gezien, al leek hij onlangs wél te hinten op een speciaal iemand in zijn leven. Kinderen heeft de demissionair premier in ieder geval niet, maar hij sluit níet uit dat het er ooit nog van gaat komen. In een gloednieuw interview doet hij een boekje open.

Kinderwens Mark Rutte

Dat hij wordt gezien als de eeuwige vrijgezel zonder kroost, maakt Mark Rutte niet heel veel uit. “Op dit moment heb ik geen nog geen kinderen. En nee, dat is niet iets wat ik nu mis”, vertelt de VVD-lijsttrekker wanneer hem in Shownieuws wordt gevraagd of hij het niet jammer vindt dat hij geen kinderen heeft. “Ik vind het wel heel leuk dat ik kinderen een paar keer per week kan lesgeven op een middelbare school. Maar wie weet gebeurt het nog.”

Eigen vader op jonge leeftijd verloren

Rutte weet in ieder geval wel zeker dat hij niet op een te late leeftijd kinderen wil krijgen. Dit heeft ermee te maken dat hij zijn eigen vader al op jonge leeftijd verloor. “Ik was 21 toen mijn vader overleed”, vertelt hij in het interview. “Mijn vader was 57 of 58 toen ik geboren werd. Dat betekent wel dat de kans ook aanwezig is dat je al vrij jong je vader verliest. Dat is wel wat je dan moet incalculeren als je wat ouder vader wordt; dat je kinderen je dan misschien wat minder lang meemaken.”

Geen strakke planning

Het zou hem er niet van weerhouden om zelf nog vader te worden. “Je kunt het ook niet helemaal gaan plannen”, aldus de demissionair premier. “Ik sta ook wel een beetje in het leven van: we zien wel wat er komt. Voor mijn werk moet ik alles strak plannen, maar privé ga ik dat echt niet doen.”

Lees ook
Zélfs Mark Rutte laat zich uit over breuk André en Monique: ‘Alweer uit elkaar?’

Gezin met zeven kinderen

Mark Rutte heeft in totaal zes (half)broers en zussen. Met zijn eerste vrouw kreeg zijn vader drie kinderen. Nadat zij overleed in een Jappenkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog, kreeg hij nog vier kinderen met het zusje van zijn vorige liefde. Dit is dan ook de moeder van de VVD’er. In mei 2020 moest hij helaas afscheid van haar nemen, zo liet hij destijds weten in een verklaring. Na het overlijden van Mieke legde de premier zijn taken niet neer, maar bleef hij doorwerken. In Beau vertelde hij over die keuze en het grote verlies. Eind jaren tachtig overleed een broer van de premier aan Aids, later verloor hij ook nog een zus.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl, Shownieuws.nl | Beeld: ANP