Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Mark Labrand open over vroeggeboorte dochtertje en pittige start: ‘Misschien heeft het wel zo moeten zijn’

Mark Labrand open over vroeggeboorte dochtertje en pittige start: ‘Misschien heeft het wel zo moeten zijn’

Mark Labrand open over vroeggeboorte dochtertje en pittige start: ‘Misschien heeft het wel zo moeten zijn’

Inmiddels is het alweer bijna een jaar geleden dat Mark Labrand (36) en zijn geliefde Stephanie de trotse ouders werden van dochtertje Vida. Een zorgeloze start was er voor het gezin helaas niet bij: de baby werd drie maanden te vroeg geboren en moest de eerste periode in het ziekenhuis blijven. In een gloednieuw interview vertelt de radio-dj er openhartig over.

Zwangerschap grote verrassing

Toen Mark en Stephanie ontdekten dat een kindje op komst was, was dat een grote verrassing voor het stel. “Een paar maanden voor mijn vrouw zwanger raakte van Vida, heeft ze een miskraam gehad”, vertelt de Radio 538-dj in de Oh Baby!-special van &C. “We besloten ons daarna te focussen op werk en ons nieuwe huis, maar wonder boven wonder raakte ze alsnog zwanger, door de anticonceptie heen. We waren heel blij, maar moesten ook best even omschakelen.”

Al tien centimeter ontsluiting

Na een zwangerschap van 27 weken werd Stephanie overvallen door kramp in haar buik, waarna ze met gierende banden naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Op dat moment bleek Mark’s vrouw al tien centimeter ontsluiting te hebben. “Er stonden wel vijftien artsen rond haar bed toen ik daar aankwam”, vertelt de dj erover. “Steph moest de baby nog 48 uur binnenhouden, zodat de longen konden rijpen. En dat terwijl de baby al met haar been uit de baarmoedermond hing. Eén keer niezen of lachen kon er al voor zorgen dat ze geboren zou worden.”

In goede handen

Uiteindelijk kwam het dochtertje van Mark en Stephanie twee dagen later ter wereld, middels een keizersnede. “Het moment dat ik Vida geboren zag worden en ze in een handdoek gewikkeld in de couveuse werd gelegd, raakte me enorm”, geeft Labrand toe. Ondanks de vroeggeboorte ging alles gelukkig “ongelooflijk goed” met Vida. Wel moest ze de eerste twee maanden in het ziekenhuis blijven. “Natuurlijk was het moeilijk om elke dag afscheid te nemen, maar ik wist dat ze daar in goede handen was.”

Misschien wel voorbestemd

Toch heeft het ook iets bijzonders dat Vida drie maanden te vroeg ter wereld kwam. “Omdat ze te vroeg geboren is, heeft mijn moeder – die drie maanden later overleed – haar nog kunnen meemaken”, vertelt Mark. “Misschien heeft het wel zo moeten zijn.”

Lees ook
Prachtig nieuws voor gezin Mark Labrand: dochter twee maanden na geboorte naar huis

Ruim tien jaar samen

In februari maakte Mark op de radio bekend dat zijn geliefde Stephanie niet geheel gepland in verwachting was van hun eerste kindje. Het stel is sinds 2009 samen en gaf elkaar het jawoord in 2015, op het zonnige Ibiza. In Zuid-Afrika ging de radio-dj op zijn knieën. In april 2020 werd hun liefde bekroond met de komst van dochtertje Vida, zo maakte Mark in tranen bekend op Radio 538.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mark Labrand (@labrando)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mark Labrand (@labrando)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mark Labrand (@labrando)

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress, Instagram