Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Mariska Bauer: ‘Ik heb toch geen kinderen gekregen om ze op hun achttiende al de deur uit te zetten?’

Mariska Bauer: ‘Ik heb toch geen kinderen gekregen om ze op hun achttiende al de deur uit te zetten?’

Mariska Bauer: ‘Ik heb toch geen kinderen gekregen om ze op hun achttiende al de deur uit te zetten?’

Mariska Bauer (45) gaat met haar man Frans weer op reis voor het televisieprogramma De Bauers: bestemming onbekend. Het is voor haar een van de allerleukste dingen om samen te doen. ‘Onze kinderen zijn jaloers, die willen ook wel graag mee naar al die uithoeken van de wereld. Maar dit is een uitje voor pa en moe!’

Je hebt Frans ontmoet in de zaak van je ouders. Jij verkocht frikandellen, hij moest daar optreden, maar stond eigenlijk meer bij jou aan de bar.

“Op een gegeven moment zei mijn moeder: ‘Volgens mij vindt die jongen je leuk, hij heeft al vier keer bij je besteld vanavond.’ Ik was zestien en een tikje naïef, want ik dacht dat hij gewoon trek had. Ik vond hem een knappe jongen, hij had een mooie kop, en voor mij is hij nog steeds een knappe jongen hoor, maar ik dacht dat ie wel bezet zou zijn. Hij was al een beetje bekend aan het worden, zeker in Brabant, maar dat wist ik niet. We raakten aan de praat en zijn een paar keer uitgegaan, naar de bios, uit eten en sindsdien zijn we samen. Dertig jaar dit jaar! We waren echt twee puppy’s, zestien en achttien, heel jong. We zijn samen volwassen geworden.”

Wat maakt dat Frans en jij zo goed bij elkaar passen?

“Mijn moeder noemt ons altijd Jut en Jul. We zijn heel erg sámen, zonder dat het klef wordt, of onvrij aanvoelt. Maar we kunnen ook botsen en tegen elkaar in gaan. Frans kan ergens totaal anders over denken en dan proberen we toch allebei ons gelijk te halen. Wat ik heel belangrijk vind, is dat we beiden familiemensen zijn. Ons gezin is ons uitgangspunt, daarna pas komt de rest. Ik vind ons als ouders ook een goed team. Als ik ‘nee’ zeg, zegt Frans ook ‘nee’ tegen de kinderen en andersom. Ook als we het niet eens zijn. Dat zeggen we dan achteraf tegen elkaar en niet waar de kinderen bij zijn. We vinden het ook leuk om met het hele gezin iets te ondernemen. Dat hoeft helemaal niet groots en spectaculair te zijn. Ik geniet het meest als we een beetje met elkaar in en om het huis lopen te rommelen. Toen het in februari zo koud was, was Frans bomen in de tuin aan het weghalen. De oudste twee hielpen hem, de jongsten waren achter het huis aan het schaatsen en ik maakte warme chocolademelk voor de hele goegemeente. Als ik dan zo met mijn mannen om me heen sta, is dat wel een groot geluksmoment, hoor.”

Je hebt met Frans een nieuw seizoen van jullie reisprogramma gemaakt,
gaat dat ook in pais en vree?

“Eigenlijk wel. Frans en ik maken niet zo vaak ruzie, ook niet op reis. Er is zo veel te ontdekken en te beleven, we hebben helemaal geen tijd om ruzie te maken. Het is ook leuk om dit met hem te doen, om op deze manier met hem te werken. Het boort toch een nieuwe laag in ons en daardoor ook in onze relatie aan. We zijn samen verantwoordelijk voor het programma, we staan samen in de spotlights. Wat de kracht van dit reisprogramma is? We verwonderen ons beiden over de landen waar we zijn, en over de mensen die we ontmoeten. Niks is gescript, de vragen zijn niet van tevoren bedacht. Wat je ziet, is echt onze nieuwsgierigheid die, denk ik, herkenbaar is voor veel mensen. Het is een van de leukste dingen om samen te doen. Onze kinderen zijn jaloers, die willen ook wel graag mee naar al die uithoeken van de wereld. Maar dit is een uitje voor pa en moe.”

En dan kunnen die jongens mooi op het huis passen.

“Precies. Gaan we daarna wel weer met elkaar op vakantie. Het klinkt misschien gek, maar de jongens gaan nog steeds heel graag met ons mee. Wij zijn een heel hecht gezin, doen veel dingen samen. De jongens denken ook altijd aan elkaar. Laatst waren alleen de jongste twee thuis en wilden we Indonesisch bestellen. Lucas belt dan zijn broers om te zeggen dat we dat gaan doen, omdat hij weet dat zij dat ook lekker vinden. Die komen dan meteen thuis eten, nemen hun vriendinnen mee en zo zit de tafel weer vol. Ik houd daarvan. Onze jongens doen veel samen: bellen, appen, filmpjes maken en gamen. En dan iedereen in zijn eigen kamer, met de deur open en maar gillen naar elkaar.”

Lees ook
Presentatrice Airen Mylene: ‘Zoiets verberg je niet, zeker niet voor kinderen’

Er komt een moment waarop ze het huis uit gaan, dan wordt het heel stil.

“Weet je dat ik dat nog niet geloof? De jongste twee zijn voorlopig nog wel thuis. Christiaan ging studeren en toen dacht ik wel: die gaat op kamers. Maar door corona ging dat niet door. Heel erg vindt hij het niet, hij is graag thuis. Al mijn jongens zijn graag thuis. Dat ze het naar hun zin hebben bij ons, daar ben ik trots op, dat mag je best weten. Het is voor mij toch het bewijs dat we het goed doen. Ik heb toch ook geen kinderen gekregen om ze op hun achttiende al de deur uit te zetten? Hallo, het begint net leuk te worden!”

Lees het volledige interview met Mariska Bauer in Flair 13-2021 , deze ligt vanaf 31 maart in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Saskia Smith | Fotografie: Bart Honingh