Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Marieke Elsinga onthult net als Miljuschka haar gewicht: ‘Snap niet waarom het zo’n ding is’

Marieke Elsinga onthult net als Miljuschka haar gewicht: ‘Snap niet waarom het zo’n ding is’

Marieke Elsinga onthult net als Miljuschka haar gewicht: ‘Snap niet waarom het zo’n ding is’

Als iemand open en eerlijk is over haar lichaam, is het Miljuschka Witzenhausen (34) wel. In een recent interview verklapte de tv-kok zelfs haar gewicht, tot bewondering van haar volgers. Zij zijn niet de enige die de oprechtheid van de brunette kunnen waarderen. Oók collega Marieke Elsinga (33) heeft alleen maar lovende woorden over voor haar ‘RTL Boulevard’-collega. Om haar te steunen deelt óók de Qmusic-dj hoeveel ze weegt.

Gewicht Miljuschka Witzenhausen

In de nieuwste editie van Veronica Magazine doet Miljuschka een boekje open over haar lijf. Ze vertelt in dat gesprek onder meer dat ze op het moment 75 kilo weegt en zich daar heel goed bij voelt. “Ik vind het heel goed dat zij dat deelt”, zegt Marieke erover in RTL Boulevard.

Marieke Elsinga doet mee

Bij die woorden laat Elsinga het niet. Ze zegt niet te snappen waarom eerlijk zijn over je gewicht zo’n ding is. Het getal dat haar weegschaal aangeeft, besluit ze dan ook niet voor zich te houden. “Ik weeg 76 kilo. Dat vind ik dan ook prima”, aldus de radio-dj. “Er wordt altijd zo moeilijk over gedaan. Misschien is dat wel onder vrouwen een ding. Ik vind dat een hulde aan Miljuschka, want die gaat echt door die barrière.”

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Even Zweeds puzzeltje doen met de vriendinnen ?

Een bericht gedeeld door Marieke Elsinga (@mariekeelsinga) op

Eerlijke foto’s van Miljuschka

Miljuschka Witzenhausen deelt als voorvechter van de body positivity-beweging geregeld eerlijke foto’s van haar blote lichaam op social media. Voor haar vriend Philip was dat wel even wennen. “Philip is natuurlijk een héél nette man en had dit nooit verwacht, haha. In het begin dacht hij: holy shit, wat is dit nou?”, aldus de Flair-columnist in Veronica Magazine. “Maar hij heeft er vijf jaar aan kunnen wennen en nu omarmt hij het.”

Lees ook
Blote Miljuschka op sociale media was wennen voor vriend: ‘Hij dacht: holy shit, wat is dit nou?’

‘Schoonheidsideaal’

Miljuschka schoof eerder dit jaar bij Eva Jinek (41) aan tafel om te praten over haar eigen lichaam dat flink was veranderd sinds de verbouwing van haar nieuwe huis, en het ‘schoonheidsideaal’. “Je ziet nu zoveel jonge meiden die al fillers en wimperextensiens gaan gebruiken zoals een Kylie Jenner die zichzelf ‘bij laat stellen’. Gaby (Blaaser) is hier een voorbeeld van. Ze is een goede actrice, ik ken haar vanuit SpangaS en zij heeft op een gegeven moment gedacht: hier word ik gelukkig van. En dat mag hè, maar het zet wel wederom aan tot: hoe krijg ik de perfecte billen en de perfecte lippen etc. Dat is het toonbeeld geworden voor de jeugd nu”, aldus de Flair-columniste. “Vroeger hadden wij Madonna en Claudia Schiffer, maar dat waren de uitzonderingen. Nu is het voor iedereen en ik vind dat gewoon doodeng.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het is mooi weer. Meivakantie breekt aan. Quarantaine kilos zijn er bij iedereen. Mijn inbox ontploft over welke bikinis goed werken voor mijn lichaam. Onzekerheid is weer voelbaar in de lucht omdat velen weer vrezen om straks in een bikini rond te lopen. Dus het leek me wel weer een goed moment voor een #eerlijkefoto Het overgrote beeld wat we voorgeschoteld krijgen op insta is namelijk niet haalbaar voor velen ook niet voor mij. Omdat je genetisch een ander lijf hebt. Omdat je ervoor kiest om te genieten ipv constant op te letten en te lijnen. Omdat je geen 16 meer bent. Omdat je het leven leeft naar jouw inzicht en maatstaaf. Maar samen kunnen we deze balans veranderen. Wees trots op jezelf. Maak foto’s op het strand dit jaar. Verschuil je niet achter een tas, doek of maak alleen een foto van de kinderen. Herinneringen leven langer als je het vast legt. Als je dus niet op de foto staat was je er op de lange termijn gevoelsmatig niet bij. Ik zou het echt te gek vinden als we weer samen een stroom van #eerlijkefoto kunnen creëeren. Dus post jouw #eerlijkefoto Zodat die foto’s het normale beeld word voor jou, mij, onze kids, partners etc. Geniet van je lijf, elkaar en het leven. Zeker in deze tijd realiseren we des te meer hoe belangrijk de normale kleine dingen in het leven zijn. Hoe zonde het is om je tijd te verdoen aan zelfhaat, jezelf af te zonderen vanwege onzekerheid en crash-diëten. Ik weet dat mijn foto’s op insta ook vaak verre van reëel zijn. Niet vanwege photoshop want daar ben ik op tegen. Filter nog tot daaraantoe. Maar vanwege het feit dat ik met een team werk. Maar wees bewust. Er is een heel leger voor nodig om me zo op de foto te krijgen. Make-up, styling en fotograaf. Dit is mijn duit in het zakje van de #eerlijkefoto LOVE YOURSELF?

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Bubble but met tijgerstrepen Ik zal naast deze #eerlijkefoto ook eerlijk tegen je zijn over wat er soms omgaat in mijn hoofd. Ook bij mij grijpt de onzekerheid nog soms naar de keel. Deze week ben ik meerdere keren op plekken geweest in Mexico waar ik in bikini moest omdat het een item was met bv zwemmen. De gedachte dat dan iedereen achter het beeldbuis kan zien hoe ik een bommetje doe inclusief striae, cellulite en wobbelende vetrolletjes. Dat veroorzaakt toch altijd een lichtelijk paniekmoment. Duizend gedachten flitsen dan door mijn hoofd die vooral te maken hebben met hoe ik wil dat anderen mij zien. Ik zou ervoor kunnen kiezen om het vanuit een andere hoek te filmen, om deze items niet te filmen of om zelfs bedekkend te gaan zwemmen. Maar dan denk ik aan alle vrouwen die hetzelfde voelen omdat het ideaalbeeld constant zo word voorgeschoteld dat we aan de rand van het zwembad zitten te twijfelen om onszelf te laten zien. Ons schamen om in bikini naar de wc te lopen zonder doek om ons heen. De foto’s die we maken en plaatsen op een vakantie van ieder gezinslid in zwemgoed behalve onszelf. Dus dan besluit ik toch in het diepe te springen met alles erop en eraan ongefilterd. Waarna ik er altijd trotser en bevrijder uitklim. Dit is wie ik ben en dus dit is hoe ik wil dat ik gezien word. Dus hier een foto van mijn bubble but waar ik trots op ben. Inclusief de tijgerstrepen die ik heb verdiend met iedere hap die ik neem voor mijn smaakinvestering en levensgenot. WARNING! Ik zal vaker dit soort #eerlijkefoto van mezelf delen om mezelf te bevrijden?

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Eerlijke foto Ik word zo moe van al die gepolijste beelden op social. Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen. Steeds vaker als ik ergens ben zie ik de eenheidsworst van fillers, wimperextentions, nike-tekens als wenkbrauwen en kleding met grote merken erop. Er word gestreefd naar een massaal perfect beeld. Op slechte dagen vreet het zelfs aan mij als ik al die beelden zie van perfecte dames die ook nog alles kunnen eten want ze worden omringd door stapels pizzas en ijs. Ik sta echt wel stevig in mijn schoenen maar de stroom van deze foto’s maken ook mij soms onzeker. Vooral omdat je ziet dat het werkt en beloond word. Deze meiden sluiten de ene grote deal na de andere puur omdat ze er goed uitzien en bovengemiddeld bloot zichtbaar zijn. Ik wil niet dat mijn dochter opgroeit in een bubbel van irreëel beeld. Het summum voor de jeugd is nu beroemd en rijk te worden via social. Maar dat is vaak niet gebaseerd op talent maar op uiterlijk wat resulteert in een ingreepje hier en daar, dure merkkleding en photoshop. Dus wil ik je vragen om jouw eerlijke foto te delen. Zodat we weer een beetje normaliteit krijgen in het beeld. Deel het aub met #eerlijkefoto zodat ik het kan zien en zichtbaar kan maken. SIDENOTE!! Ik weet dat ik eraan bijdraag doordat ik voor mijn werk vaak shoots heb waar ik extra mooi word gemaakt door een team. Maar it takes an army. Dat is niet reëel, niet het echte leven. Het heet showbizz want het is show. Maar in het echte niet werkende leven loop ik gewoon in mn kloffie met mijn makeuploze hoofd rond.

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Bron: Libelle.nl | Beeld: Brunopress, Instagram