Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Advocaat Marco Borsato laat weten: de zanger ontkent alle beschuldigingen

Advocaat Marco Borsato laat weten: de zanger ontkent alle beschuldigingen

Advocaat Marco Borsato laat weten: de zanger ontkent alle beschuldigingen

De advocaat van Marco Borsato heeft inmiddels tegenover De Telegraaf verduidelijking gegeven over de situatie van Marco Borsato. De zanger ontkent alle beschuldigingen van ongepast seksueel gedrag. Donderdag werd bekend gemaakt dat Marco bij het Openbaar Ministerie een verzoek heeft gedaan om een onderzoek in te stellen. Er werd toen niks ontkend. 

Onduidelijkheid

De verklaring van donderdagavond over de situatie van Marco Borsato leidde tot veel onduidelijkheid, zo ook bij strafrechtadvocaat Caroline Stenger, die in BEAU liet weten dat ze de reactie verwarrend vond. “Er staat bijvoorbeeld niet in: ‘Ik ontken de aantijgingen’.” Nu heeft advocaat Geert-Jan Knoops aan De Telegraaf laten weten dat de beschuldigingen door zijn cliënt wel degelijk worden ontkend. “Want waarom vraagt hij anders een onderzoek door het OM aan? In onze praktijk hebben wij nog niet eerder meegemaakt dat iemand die ‘schuldig’ zou zijn zelf om een onderzoek door het Openbaar Ministerie verzoekt.”

Grensoverschrijdend gedrag

Volgens verschillende roddelkanalen en -bladen zou Marco Borsato zich schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tegenover minderjarige meisjes van talentenshows waar de zanger ook deel van uitmaakte. “Medio 2020 is al namens Borsato aan Knoops’ advocaten verzocht een onderzoek in te stellen naar een aantal insinuaties in verband met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes”, luidde de verklaring van de advocaat van Marco Borsato.

Lees ook
Slecht nieuws voor fans: Marco Borsato cancelt zijn volledige clubtour definitief

Reageren

“Tot dusverre heeft Borsato geen aanleiding gezien om op deze roddel in het openbaar te reageren. Maar vanwege de aanhoudende beschuldigingen en de toenemende aanvallen op zijn persoonlijke integriteit en reputatie, heeft het kantoor namens Borsato recentelijk het OM benaderd met het verzoek om zelfstandig onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de bron van de insinuaties met zo nodig daaraan te verbinden strafrechtelijke gevolgen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress