Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Marco Borsato doet aangifte tegen vrouw die hem aanklaagde voor ‘onzedelijke betastingen’

Marco Borsato doet aangifte tegen vrouw die hem aanklaagde voor ‘onzedelijke betastingen’

Marco Borsato doet aangifte tegen vrouw die hem aanklaagde voor ‘onzedelijke betastingen’

Marco Borsato heeft aangifte gedaan tegen de vrouw die hem eerder deze week aanklaagde wegens “onzedelijke betastingen”. De zanger klaagt de 22-jarige vrouw aan voor het doen van een valse aangifte, smaad, laster en het doen van een lasterlijke aanklacht, hebben zijn advocaten bekendgemaakt.

Aangifte Marco Borsato

Volgens Borsato’s advocaten heeft de zanger eveneens aangifte gedaan tegen de moeder van het vermeende slachtoffer, wegens ‘uitlokking tot en medeplichtigheid aan voorgaande feiten’.

Onderzoek

De vrouw stelde afgelopen week dat ze vanaf haar vijftiende seksueel is misbruikt door Borsato. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak inmiddels in onderzoek. Vorige week liet Borsato via zijn advocaten weten het OM te hebben gevraagd een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van de aantijgingen, die hij stellig ontkent.

‘Groot fan’

Het slachtoffer dat aangifte heeft gedaan is de dochter van een goede vriendin van de zanger. Die vriendin zou al jaren een groot fan zijn geweest en was zelfs een tijdje Marco’s assistent. De dochter van de vrouw kent Borsato al vanaf dat ze klein was, waarna ze vertelt dat het betasten begon, nadat haar vader in 2013 overleed. Het zou ook niet eenmalig zo zijn geweest, het duurde jarenlang tussen 2014 en 2019.

Concreet

Eerder verzocht de zanger al een onderzoek naar de bron van de geruchten, maar daar kon het OM niet veel mee. Nu ligt er dan een concrete aangifte vanuit Marco Borsato’s kant. De 22-jarige vrouw en haar moeder – die na dat onderzoeksverzoek aangifte deden – worden nu bijgestaan door advocaat Peter Plasman.

Lees ook
Advocaat over slachtoffer van Marco Borsato: ‘Cliënte is niet uit op schadevergoeding’

John van den Heuvel

Na de aangifte door de vrouw kwamen bij John van den Heuvel nog twee meldingen binnen van mogelijk seksueel overschrijdend gedrag door Borsato. Hiervan is nog geen aangifte gedaan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, AD | Beeld: Brunopress