Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Marc de Hond (42) overleden aan gevolgen van kanker: ‘Hij was een heel bijzondere zoon’

Marc de Hond (42) overleden aan gevolgen van kanker: ‘Hij was een heel bijzondere zoon’

Marc de Hond (42) overleden aan gevolgen van kanker: ‘Hij was een heel bijzondere zoon’

Marc de Hond is woensdag op 42-jarige leeftijd overleden, zo meldt zijn vader Maurice de Hond op Twitter. Bij de theatermaker werd in 2018 blaaskanker ontdekt. “Marc was een heel bijzondere man en een geweldige zoon”, aldus de opiniepeiler donderdag in een korte reactie op het overlijden van zijn zoon.

Marc de Hond in maart 2020

In maart vertelde De Hond niet te weten hoelang hij nog te leven heeft. “Zolang mijn situatie niet uitzichtloos is, blijf ik liever gedeeltelijk in ontkenning”, aldus de voormalig basketbalspeler van het Nederlands rolstoelteam.

Zoon Maurice de Hond

De Hond werd in 1977 geboren in Amsterdam als zoon van opiniepeiler en ondernemer Maurice de Hond en Jasmin Dahlia Busnach. Zijn moeder overleed in 1980 op dertigjarige leeftijd aan borstkanker. De Hond had één broer en kreeg na het hertrouwen van zijn vader één halfbroer en drie halfzussen.

Presentator

In 1999 begon De Hond als dj bij 3FM. Een eerder optreden als gast in het NCRV-radioprogramma BuZz beviel zo goed, dat hij een paar weken later werd gevraagd om een wekelijkse webcastprogramma WWW te presenteren met als thema internet. Het jaar erop werd De Hond presentator van BuZz.

In rolstoel na medische misser

De theatermaker belandde in 2002 in een rolstoel na een medische fout tijdens een behandeling tegen een tumor in zijn rug, wat leidde tot een dwarslaesie. Daarover schreef De Hond in 2008 het boek KRACHT – het nieuwe leven van een optimist. Vanaf 2006 werkte hij als televisiepresentator en -commentator, onder meer bij de rolstoelbasketbalwedstrijden tijdens de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Voortschrijdend Inzicht

De Hond trouwde in november 2019 met meerkampatlete Remona Fransen, met wie hij negen jaar samen was. Met Fransen kreeg hij twee kinderen: Livia en James, die in augustus geboren werd. In 2020 maakte De Hond de theatervoorstelling Voortschrijdend Inzicht. Door zich te laten interviewen door bekende Nederlanders wilde hij een portret maken van zichzelf voor zijn twee kinderen. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten en moest Marc vroegtijdig stoppen met de show.

Groot verlies

“Ook in zijn laatste maanden was hij dezelfde Marc”, stelt Maurice. “Een grote steun voor ons allemaal. Dat zal ons, zijn ideale partner Remona en zijn kinderen, helpen dit grote verlies te verwerken.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een fijn ochtendje Artis met mijn drie grote liefdes, nog even leuke dingen doen voor de grote operatie.

Een bericht gedeeld door Marc de Hond (@marcdehond) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wat fijn om vandaag alweer gewoon Koningsdag te vieren met mijn drie grote liefdes.

Een bericht gedeeld door Marc de Hond (@marcdehond) op

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, ANP | Beeld: Brunopress, Instagram