Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Maan onthult waarom ze geen rokjes meer draagt tijdens optredens: ‘Voelde handen op plekken waar ze niet hoorden’

Maan onthult waarom ze geen rokjes meer draagt tijdens optredens: ‘Voelde handen op plekken waar ze niet hoorden’

Maan onthult waarom ze geen rokjes meer draagt tijdens optredens: ‘Voelde handen op plekken waar ze niet hoorden’

Zangeres Maan de Steenwinkel (24) was donderdagavond te gast bij de talkshow Beau. Daar onthulde ze de heftige reden waarom ze geen rokjes meer draagt op het podium. “Ik voelde handen op plekken waar ze absoluut niet thuishoren”, liet ze weten. Samen met actrice en zangeres Bente Fokkens (20) brengt ze het nummer Nee is Nee uit, dat gaat over grensoverschrijdend gedrag.

Maan over heftige ervaringen

Over deze ervaringen vertelt Maan: “Als ik aan het optreden ben, vind ik het heel leuk om het publiek in te springen en dan voel ik ook handen waar ze absoluut niet thuishoren”, aldus de zangeres. “Het is niet voor niets dat ik bijna geen rokjes meer draag op het podium, maar broeken.”

Kledingkeuze

Ze vervolgt: “In de clubs ken ik ook zeker mensen die langslopen en die ineens je bil pakken. Dan draai ik me om. Ik heb mezelf nu wel aangeleerd om die mensen erop aan te spreken.” Ook wil ze haar kledingkeuze niet hoeven aanpassen: “We willen gewoon aandoen waar we onszelf comfortabel en fijn in voelen. Of dat een heel kort jurkje is of een vet groot, wijd shirt, dat moet eigenlijk niet uitmaken. Het is meer dat mensen van buitenaf een stempel erop plakken: ik zie je benen, dus ik kan zo’n opmerking naar je maken.”

Bente

Ook Bente heeft grensoverschrijdend gedrag meegemaakt: “Ik was in de club en iemand begon mij zomaar te zoenen”. De man vroeg haar mee naar het toilet, maar dat wilde ze niet. “Ik zei ‘nee’ en toen heeft hij mij in mijn borst geknepen. Daar heb ik wekenlang last van gehad, omdat het helemaal blauw was.”

Lees ook
Spannend nieuws voor Maan: ‘Zo laat ik zien wat voor mij belangrijk is’

Nee is Nee

Om aandacht te vragen voor dit probleem hebben de twee samen het nummer Nee is Nee uitgebracht. En dat nummer is niet alleen voor vrouwen: “Het gebeurt ook met mannen en alles daar tussenin. Iedereen die ik spreek, heeft er weleens mee te maken gehad”, aldus Bente. De boodschap van het nummer? “Dat je weet dat het niet oké is als iemand ongewenst aan je lichaam zit, dat je daar wat van mag zeggen. En dat als iemand ‘nee’ zegt, iemand ook naar die ‘nee’ gaat luisteren”, laat Maan weten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maan (@maan.de.st)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: BrunoPress