Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Maan over band met ex-vriend Tony Junior: ‘Er is sprake van een soort 2.0 versie’

Maan over band met ex-vriend Tony Junior: ‘Er is sprake van een soort 2.0 versie’

Maan over band met ex-vriend Tony Junior: ‘Er is sprake van een soort 2.0 versie’

Inmiddels zijn er alweer bijna vijf maanden verstreken sinds Maan de Steenwinkel (23) en Tony Junior (30) wereldkundig maakten hun wegen te scheiden. Dat de twee geen setje meer zijn, betekent niet dat ze elkaar uit het oog verloren zijn.

Maan en Tony Junior

In een interview met Trouw komt de relatie en de breuk met Tony ter sprake. Zo vertelt Maan dat ze de hit Zo kan het dus ook heeft geschreven met haar toenmalige geliefde in haar hoofd. “Hij was mijn eerste echte vriendje”, vertelt de zangeres. “We hebben samen veel moois meegemaakt en hij heeft mij veel geleerd, zoals het belang van eerlijkheid.”

2.0 versie

Maan zegt tijdens hun relatie veel stellen te hebben gezien die heel anders met elkaar omgingen. “Toen besefte ik hoe ik van geluk mocht spreken met Tony te zijn – blij met het vertrouwen en de openheid tussen ons. Aanvankelijk vond ik dat vanzelfsprekend, maar ik zag dus hoe het anders kon. Het liedje is een ode aan een goed, lief vriendje”, zegt ze erover. “We zijn nog steeds heel oké samen, er is sprake van een soort 2.0 versie. Zo kan het ook als je niet meer samen bent, maar wel terugkijkt op een mooie tijd. Dat de liefde gedoofd is, maar je nog wel van elkaar houdt.”

Beste vrienden

Eerder liet Tony ook al weten dat hij en Maan nog prima door één deur konden. “Tuurlijk verlies je een labeltje van ‘stelletje’, ‘relatie’, maar we zijn gewoon nog helemaal chill en ik heb dat zelf nog nooit meegemaakt”, vertelde hij een paar maanden geleden in een gesprek met Radio 538. “Mensen snappen het zelfs niet dat ik een foto van Maan nog like of dat ik haar volg. Mensen denken dat als je uit elkaar bent dat je elkaar dan moet ontvolgen en blokkeren. Nee, we zijn gewoon nog steeds beste vrienden. We zijn superblij met die 2,5 jaar. We hebben super veel met elkaar gelachen, gehuild, van elkaar geleerd en we zijn super trots op elkaar. Dat verandert niet.”

Eigen weg

Maan en Tony Junior leerden elkaar kennen op het festival Mysteryland, in 2017, en waren sindsdien een setje. Eind 2019 lieten ze weten uit elkaar te gaan. “De keerzijde van liefde, ik had gehoopt dit nooit te hoeven schrijven. Met pijn in m’n hart schrijf ik deze woorden, helaas zijn Toon en ik aangekomen op het punt om niet meer samen te zijn”, schreef de zangeres destijds. “We houden ontzettend veel van elkaar en zullen altijd in elkaars hart zitten. Er is geen sensatie, niks heftigs maar gewoon twee mensen die hebben besloten om hun eigen weg te gaan.”

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De keerzijde van liefde, ik had gehoopt dit nooit te hoeven schrijven. Met pijn in m’n hart schrijf ik deze woorden, helaas zijn Toon en ik aangekomen op het punt om niet meer samen te zijn. We houden ontzettend veel van elkaar en zullen altijd in elkaars hart zitten. Er is geen sensatie, niks heftigs maar gewoon twee mensen die hebben besloten om hun eigen weg te gaan. Ik heb de afgelopen jaren de mooiste tijd in de liefde ervaren, we hebben zoveel van elkaar geleerd, zijn samen gegroeid naar iets wat we nog niet kenden en we brachten beiden iets bij elkaar naar boven wat ons als persoon heeft verrijkt. Daar ben ik je heel erg dankbaar voor en dat zal ik voor altijd koesteren. Toch is het voor nu beter zo. Lieve Toon, ik hou ontzettend veel van je en zal er altijd voor je zijn. ?? Kus Maan

Een bericht gedeeld door Maan (@maan.de.st) op

Bergen

In hetzelfde interview komt ook ter sprake wat Maan in tijden van de coronacrisis bezighoudt, nu haar albumtour is gecanceld. De brunette verblijft momenteel niet in haar appartement in Amsterdam, maar is bij haar ouders in Bergen. En daar plakken een aantal voordelen aan. Zo ontbijt de familie De Steenwinkel altijd samen, zwaaien Maan’s ouders haar tot aan het tuinhek uit als ze weggaat en voelt ze minder afstand tussen haar familie en vrienden. “Normaal is mijn ‘weekend’ niet het weekend van mijn vrienden, ik werk meestal als zij vrij zijn en andersom. Maar iedereen zit in hetzelfde schuitje, dus ik kom steeds dichter bij mijn familie en vrienden.”

Hechte vriendengroep

Haar vriendengroep heeft Maan al sinds haar schooltijd. “Al sinds het begin neem ik mijn beste vriendinnen zo veel mogelijk mee naar optredens en zo, zodat ze weten hoe mijn leven eruitziet. Inmiddels kennen ze de mensen met wie ik werk. Daartegenover wil ik ook dingen van hun leven weten, dus ga ik weleens mee naar college en maak wat aantekeningen, of ga ik mee iets drinken met hun jaarclub om te horen waar zij over praten. Op die manier wil ik op de hoogte blijven. Zij doen net zulke mooie dingen als ik, maar op een ander vlak.”

Lees ook
Tony Junior openhartig over breuk met Maan: ‘Helemaal niet pijnlijk’

Paradiso

En wat had ze haar vriendinnen graag meegenomen naar haar optreden in Paradiso. Een grote wens die op 27 maart, op het hoogtepunt van de coronacrisis, had moeten uitkomen. Of ze als een stekker baalt? Dat valt mee. “Nu heb ik iets leuks om naar uit te kijken. Soms is het niet erg als dromen niet gelijk werkelijkheid worden. Nu kan ik nog even fantaseren, het staat gepland voor eind september. Het allerfijnst lijkt me als iedereen je liedjes kan meezingen. Ik kan dat niet goed uitleggen, maar dat is zo bijzonder. Als ik tijdens mijn eerste tour riep ‘En nu jullie!’, dan was het doodstil. Zo erg. Bij deze tour zong iedereen mee. Als ook op festivals het publiek massaal meezingt, lijkt me dat het mooiste gevoel dat er is.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

WIE DURFT?? ✂️

Een bericht gedeeld door Maan (@maan.de.st) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

als jullie je afvragen waar ik me mee bezig hou deze dagen: tafelkleedje borduren ???

Een bericht gedeeld door Maan (@maan.de.st) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: Brunopress, Instagram