Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Lucy en Dinand Woesthoff hadden relatie bíjna opgegeven: ‘De emotionele obstakels waren enorm’

Lucy en Dinand Woesthoff hadden relatie bíjna opgegeven: ‘De emotionele obstakels waren enorm’

Lucy en Dinand Woesthoff hadden relatie bíjna opgegeven: ‘De emotionele obstakels waren enorm’

Onlangs deed Lucy Woesthoff (41) al een boekje open over de moeizame start van haar relatie met Dinand (47). De voormalig ‘Kane’-zanger was immers niet lang ervoor zijn eerste vrouw, Guusje Nederhorst, verloren. Zij overleed op 34-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Hoewel het verdriet nog altijd groot was, besloten Lucy en Dinand hun relatie een kans te geven. Al had het niet veel gescheeld of de twee hadden het niét gedaan.

Ontmoeting Lucy en Dinand Woesthoff

Toen Lucy en Dinand elkaar ontmoetten (de blondine was toen 24), was de zanger nog maar drie maanden weduwnaar. Hij bleef na de dood van de GTST-actrice achter met een zoon van nog geen jaar oud.

Sombere vooruitzichten

Dinand en Lucy voelden zich meteen tot elkaar aangetrokken, maar in het begin was hun relatie verre van makkelijk. Integendeel, het grootste deel van de tijd was het volgens de blondine zelfs ontzettend moeilijk. “De vooruitzichten waren somber, de emotionele obstakels die ons in de weg stonden enorm en het verdriet zat diep. Veel dieper dan ik toe wilde geven,’ schrijft ze in haar nieuwe boek Woman. “Maar net toen we begonnen te denken dat het allemaal te veel was, werden we verrast, opeens, uit het niets, met een periode van simpel geluk.”

Nooit jaloers geweest

Lucy heeft weleens te horen gekregen dat ze de plek van Guusje had ingepikt. Ook kreeg ze regelmatig de vraag of ze niet jaloers was of zich bedreigd voelde, gezien Dinand zo gelukkig was met Guusje. Dat nare gevoel had Lucy gelukkig helemaal niet. “De waarheid was dat hij inderdaad van haar hield en ik hield van hem omdat hij van haar hield.”

Bijzondere band

Ondanks dat Lucy en Guusje elkaar nooit ontmoet hebben, voelde de nieuwe liefde van Dinand wél meteen een connectie met zijn overleden vrouw. Het werd nog specialer toen Lucy in Thailand in contact kwam met een spirituele healer. “Het bleef lang stil voordat Anna eindelijk sprak: ‘Ik weet niet zeker hoe ik dit moet zeggen, maar ik zie een andere vrouw in je huwelijk. Ik zie dat ze overleden is. Ze wil graag met je praten, over een kind. Weet je wie zij is?'”

Vierde kind

Via Anna liet Guusje weten dat ze Lucy een goede moeder vond voor haar zoon en haar dankbaar was. “En ze zei dat ik een vierde kind zou krijgen en dat het een meisje zou zijn. Ik herinner me dat ik stotterend antwoordde dat mijn man geen kinderen meer wilde en dat Anna (en Guusje waarschijnlijk ook) keihard moest lachen en zei dat hij er niet echt iets over te zeggen had. Mijn dochter zou een geschenk uit de hemel zijn.”

Leia Guusje

Een halfjaar later bleek Lucy inderdaad zwanger te zijn én was ze in verwachting van een meisje. “Leia, dat kind van de hemel betekent”, legt de vrouw van Dinand uit. Ook laat ze in haar boek weten dat ze blij is met de manier waarop Nederhorst in haar leven is. “Zij heeft het mogelijk gemaakt dat ik van haar zoon kan houden alsof hij mijn eigen kind is. Zij heeft me laten geloven dat er meer is tussen hemel en aarde. Zij neemt me bij de hand, en ik haar, als we elkaar even kwijt zijn. Zij is de glimlach die ik in mijn hart draag. In ruil daarvoor ben ik haar supporter en de bewaker van haar mooiste geschenk. Twee vrouwen, gescheiden door tijd en ruimte, maar verenigd in de liefde voor onze zoon.”

Lees ook
Zoon Dinand Woesthoff en Guusje Nederhorst jarig en bíjna volwassen: ‘Ik hoop dat je nog even blijft’

Gezin

Dinand en Lucy stapten in 2009 in het huwelijksbootje en beloofden elkaar exact tien jaar later nógmaals eeuwige trouw. Samen kreeg het stel drie kinderen: zoons Jimi (13) en Che (9), en dochter Leia Guusje (4). Het meisje dankt haar tweede naam aan de eerste vrouw van de zanger, Guusje Nederhorst. Zij overleed in 2004 op 34-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Met de toenmalige GTST-actrice kreeg Dinand in 2003 een zoon: Dean Maddy. Hij is eerder deze week zeventien jaar geworden. Zó ziet hij er nu uit.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We zijn allebei te oud voor een fopspeen en ik ben veel te groot voor zo’n klein bed, maar ach…☺️ …#bestevriendinnen #welterusten

Een bericht gedeeld door Lucy Woesthoff (@lucywoesthoff) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

‘if I know what love is…it is because of you’ ♥️♥️♥️♥️♥️ #mother

Een bericht gedeeld door Lucy Woesthoff (@lucywoesthoff) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

My dynamic duo ♥️♥️

Een bericht gedeeld door Lucy Woesthoff (@lucywoesthoff) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

15 jaar geleden verscheen het allereerste Woezel & Pip-boek. ♥️ Het was een verzameling verhalen, met een cd van de mooiste liedjes, geschreven en gezongen door Guusje. Om dit bijzondere mijlpaal te vieren hebben we vandaag een nieuwe luxe jubileumeditie uitgebracht, compleet met gloednieuwe illustraties voor de Woezel & Pip-fan van nu..inclusief onze eigen mega-fan hier thuis. Swipe left ? Het boek is de mooiste boek die we tot nu toe hebben gemaakt en we zijn zo ontzettend dankbaar dat we dit al 15 jaar mogen doen en delen met de kinderen van Nederland. Het boek is nu te bestellen online of bij je locale boekhandel en zoals altijd gaat een deel van de winst naar het @guusjenederhorstfonds om doelen die verband houden met kinderen en/of dieren te steunen. P.S. Deze mooie foto’s van Guusje komen uit ons archief. Ze zijn oorspronkelijk genomen om de liedjes en boekje waar Guusje aan werkte te promoten. Ze zijn tot nu toe nooit eerder gedeeld. Wat zijn ze mooi hè! ♥️ #guusjeseersteverhalen #woezelenpip #guusje #dromenjager

Een bericht gedeeld door Lucy Woesthoff (@lucywoesthoff) op

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram