Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Documentairemaakster Linda Hakeboom wint de Televizier-Ster Online: ‘Mijn vriend staat onvermoeibaar aan mijn zijde’

Documentairemaakster Linda Hakeboom wint de Televizier-Ster Online: ‘Mijn vriend staat onvermoeibaar aan mijn zijde’

Documentairemaakster Linda Hakeboom wint de Televizier-Ster Online: ‘Mijn vriend staat onvermoeibaar aan mijn zijde’

Gisteravond tijdens de Televizier-Ring gala is Linda Hakeboom (36) uitgeroepen tot winnaar van de Televisier-Ster Online met haar online serie Linda’s Kankerverhaal. De documentairemaakster heeft de vlogreeks in samenwerking met LINDA.nl gemaakt.

Linda’s kankerverhaal

Vorig jaar werd Linda Hakeboom gediagnostiseerd met borstkanker. Sindsdien vlogt ze haar ervaringen, wat voor haar een soort therapie is. Regelmatig geeft de documentairemaakster updates over haar ziekteproces en laat ze zich op haar meest kwetsbare momenten zien. Ze hoopt hiermee het taboe van ziek zijn te doorbreken. Ziek zijn hoort volgens haar “net zo goed bij het leven als wat dan ook.” De vlogserie Linda’s Kankerverhaal won de felbegeerde Televizier-Ster Online en versloeg daarmee Giro di Tietema en Jachtseizoen van StukTV. Linda was geëmotioneerd tijdens haar speecht en kreeg een staande ovatie van het publiek.

Steun en toeverlaat

RTL Boulevard sprak de winnares. “Ik ben een beetje overdonderd”, zegt de documentairemaakster. “Ik denk dat veel emotie van het afgelopen jaar eruit kwam. Er is zoveel gebeurd.” Mensen hoeven zich volgens Linda niet te schamen voor hun ziekte en het praten over ziektes moet meer bespreekbaar worden. “Mijn ziekte werd een generatie geleden nog ‘K’ genoemd, daar mocht je echt niet over praten. En dat maakt heel eenzaam”, vertelt Linda.

De vriend van Linda stond haar bij in het hele kankerproces en Linda gaf tijdens de speech dan ook een speciaal bedankje aan hem. Linda en haar vriend zijn al heel lang bij elkaar en hij bleef haar altijd steunen, ondanks dat het zo’n zware tijd was. “Mijn vriend staat onvermoeibaar aan mijn zijde”, aldus Linda. “Dan weet je pas dat je echt aan iemand wat hebt. Die laat ik nooit meer gaan hoor!”. Zo’n Televizier avond is voor de zieke Linda erg intens, aangezien ze nog aan de chemo zit. Ze voelde zich aan het einde van de avond dan ook behoorlijk overprikkeld. Waarschijnlijk ligt ze de komende vier dagen weer op bed, zegt ze lachend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress