Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Flinke tegenslag voor Linda Hakeboom (35): ‘Toch nog een extra half jaar chemo doen’

Flinke tegenslag voor Linda Hakeboom (35): ‘Toch nog een extra half jaar chemo doen’

Flinke tegenslag voor Linda Hakeboom (35): ‘Toch nog een extra half jaar chemo doen’

In augustus vorig jaar werd bij Linda Hakeboom borstkanker ontdekt. In oktober begon de eerste chemotherapie, die vijf maanden zou gaan duren. Ze hoopte daar nu van af te zijn, maar een ziekenhuisbezoek deze week deed die hoop vervliegen. Er is besloten dat de filmmaker nog een half jaar langer chemo krijgt.

Kwaadaardige cellen

De 35-jarige Linda was eind februari klaar met de behandelingen, maar er zijn nog een paar kwaadaardige cellen gevonden. “Dat is goed nieuws werd me verteld, maar ik hoorde vooral dat er nog wat zit. Dat is hoe onzeker deze ziekte je maakt. Waarom zitten die paar celletjes daar nog? En wat als die van de zomer denken: wij gaan er eens even een festivalletje van maken?”, deelt Linda op Instagram.

Als het maar niet terugkomt…

In Instagram Stories vertelt ze dat er dinsdag in het ziekenhuis besloten is een half jaar extra chemo te doen, iets waar ze behoorlijk tegenop kijkt. “Er is heel weinig kwaadaardigs gevonden, maar ze zeggen toch bij mijn leeftijd en type kanker alles te willen doen om te voorkomen dat het ooit nog terugkomt”, aldus Linda. Daar is ze het, zo zegt ze, volledig mee eens. “Alles wat ik nu kan doen, ga ik gewoon doen. Liever nog een half jaar langer bijwerkingen, dan dat ik ooit weer hierin terechtkom”, vertelt Linda in Stories, die onder meer documentaires heeft gemaakt over Nikkie de Jager, Jett Rebel en Douwe Bob.

Bestralingen

De chemotherapie gaat al bijna van start. De filmmaker is zich nu aan het voorbereiden op een maand bestralingen, die voorafgaan aan de chemotherapie. “Dat is iedere dag naar het ziekenhuis”, vertelt ze daarover. “Daarna moet ik aansterken en ga ik beginnen met die tabletten.”

Lees ook
Operatie Linda Hakeboom uitgesteld door corona-uitbraak in ziekenhuis

Linda’s kankerverhaal

Sinds bij Linda borstkanker is ontdekt, houdt ze haar volgers geregeld op de hoogte van haar ziekteproces via haar sociale media. Op LINDA.nl heeft de filmmaker zelfs een eigen vlog: Linda’s kankerverhaal.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Linda Hakeboom (@lindahakeboom)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Linda Hakeboom (@lindahakeboom)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Linda Hakeboom (@lindahakeboom)

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress