Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Linda de Mol reageert op kritiek over discrimineren Edsilia Rombley: ‘We willen de mooiste cover maken’

Linda de Mol reageert op kritiek over discrimineren Edsilia Rombley: ‘We willen de mooiste cover maken’

Linda de Mol reageert op kritiek over discrimineren Edsilia Rombley: ‘We willen de mooiste cover maken’

Linda de Mol (57) kreeg veel kritiek op haar ‘Oh wat een jaar’-cover van de LINDA. Veel commentaar ging over minister Hugo de Jonge die de cover sierde. Maar er kwam ook kritiek uit een andere hoek. Mensen vonden namelijk dat het discriminatie was dat Edsilia Rombley niet op de voorkant, maar op de binnenkant van de inklapcover stond. Linda reageert nu op de commotie in de VARAgids.

Kritiek discriminatie

Op de cover van LINDA nummer 209 stonden diverse spraakmakende mensen. Naast Linda de Mol stonden onder andere Raven van Dorst, Hugo de Jonge, Rob Kemps, André van Duin en Edsilia Rombley op de extra grote inklapcover. De laatste drie BN’ers staan op het gedeelte van de cover na de vouw, die je alleen ziet als je het blad omslaat. Veel mensen vonden het discriminatie dat Edsilia niet op de voorkant staat.

Vooroordelen

Publiciste en curator Janice Deul was niet te spreken over het feit dat Edsilia op het tweede gedeelte van de cover stond. Janice schreef in De Limburger dat de cover de vooroordelen bevestigt ‘die rond Zwarte mensen bestaan’. Het komt namelijk wel vaker voor dat op een cover mensen van kleur staan, maar dan wel achterin of op een minder prominente plek. Hier maakt tijdschrift LINDA zich ook schuldig aan.

Janice deelde daarom een tweet van ene Michelle. Die schreef: “En terwijl iedereen buitelt over Hugo op de cover, baal ik vooral van het feit dat Linda elke keer, elke fákking keer, de enige Zwarte persoon uit de groep op deel 2 van de flap zet.” Bij de tweet staan vier foto’s van inklapcovers waarbij telkens de persoon van kleur aan de binnenkant staat.

Lees ook
Linda de Mol reageert op commotie over Hugo de Jonge op LINDA cover: ‘Je doet het niet snel goed

Reactie Linda

Linda reageert nu op de kritiek over discriminatie. Volgens haar is Edsilia zeker niet expres weggestopt op het tweede deel van de cover. “Als bladenmaker willen we de mooiste cover maken. En dan ga ik niet zover dat ik denk: Edsilia mag niet binnenin staan. Zo werkt het niet. Zulke kritiek is weleens pittig. Je doet het niet snel goed. Maar dat geldt voor meer dingen momenteel, daar moeten we maar mee leren leven”, zegt ze hierover.

Ook benadrukt Linda dat ze diversiteit juist heel belangrijk vinden bij LINDA. “Wij hebben voor diversiteit bij LINDA. een speciale commissie in het leven geroepen en zijn op de goede weg.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Mediacourant | Beeld: BrunoPress