Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Linda de Mol moet noodgedwongen programma’s stopzetten

Linda de Mol moet noodgedwongen programma’s stopzetten

Linda de Mol moet noodgedwongen programma’s stopzetten

Het hoofd van presentatrice Linda de Mol loopt normaliter over van ideeën, maar door het coronavirus moet ze dit voorlopig even allemaal in de ijskast zetten.

Programma’s Linda de Mol in de ijskast

Nu het coronavirus voor veel zenders roet in het eten gooit qua programmering, is dat bij Linda’s NET5, waar ze in februari vorig jaar tot creatief directeur benoemd werd, niet anders. Ook hier is alles even anders geworden als gevolg van de coronacrisis die ons land en dus ook de entertainmentwereld in zijn greep heeft. “We zaten barstensvol plannen en nieuwe ideeën, maar we hebben nu heel weinig mogelijkheden om te investeren”, liet de Deze quiz is voor jou-presentatrice afgelopen vrijdag aan TroostTV weten.

Onzekere periode

Linda benadrukt dat het onzekere tijden zijn voor de zender. “We moeten alle zeilen bijzetten om hier doorheen te komen.” En dat geldt niet alleen voor de zender zelf. Ook voor iedereen die werkzaam is voor NET5 is het een onzekere periode geworden. “Het zijn moeilijke tijden. We proberen zoveel mogelijk alle banen te garanderen, maar we kunnen niets garanderen. We kunnen onze freelancers niet beloven dat ze komende maanden werk hebben.”

Lees ook 
Linda de Mol: ‘Onder de 200.000 kijkers voor talkshow zorgt voor lichte depressie’

Ladies Night

Ook het programma Ladies Night, waar Linda zelf regelmatig aanschuift, is slachtoffer van het coronavirus geworden. Zo laat de zender weten dat er voor het tweede seizoen een aantal afleveringen zijn gemaakt, maar dat het programma nu toch wordt stopgezet. “Binnen de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid en het RIVM hebben we een aantal afleveringen van Ladies Night gemaakt, maar we hebben nu toch besloten de opnames te staken”, aldus een woordvoerder.

Vervanging

Het is nog niet bekend of dat het programma, wat de laatste afleveringen met lage kijkcijfers kampte, nog terugkeert voor de rest van de afleveringen. “Er wordt nog hard gewerkt aan het schema voor later dit jaar en hierover volgt op een later moment informatie.” Wel heeft NEt5 een fijne vervanging voor de show. Zo worden de komende tijd films als Bridget Jones’s Diary en Love Actually uitgezonden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP