Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Linda de Mol (56) maakt ongekend statement: presentatrice poseert bijna-bloot in bikini

Linda de Mol (56) maakt ongekend statement: presentatrice poseert bijna-bloot in bikini

Linda de Mol (56) maakt ongekend statement: presentatrice poseert bijna-bloot in bikini

Eén keer zagen we Linda de Mol (écht) in bikini op de voorkant van haar magazine LINDA., in 2007, toen 42 jaar oud. Inmiddels is Linda 56 en hoewel haar lijf en gewicht dikwijls ter sprake komen in interviews en haar blad, ging de presentatrice nooit meer uit de kleren. Tot nu. Opnieuw schittert ze op de voorkant van haar tijdschrift in bíjna helemaal niets.

Linda in bikini

Linda de Mol poseert in bikini op de cover van het nieuwste nummer van het tijdschrift, dat draait om body positivity. Ook een aantal andere bekende Nederlandse vrouwen gaan uit de kleren voor het blad. Niet voor niets, want er moest hoognodig een statement gemaakt worden.

Statement

“Want driekwart van de Nederlandse moeders staat niet of nauwelijks op haar eigen vakantie­foto’s”, constateerde LINDA.nl onlangs na eigen onderzoek. Daardoor lijkt het vaak net alsof de moeders niet mee waren op vakantie, geen deel uitmaken van mooie herinneringen – puur uit onzekerheid. Maar liefst 87 procent van hen deelt nooit een foto in badkleding online, ondervond de site.

78,3 kilo

Op de foto zien we Linda, met een ietwat gespannen blik (maar die snappen we best) in een zwarte bikini. “Terwijl onze kinderen ons gewoon de allermooiste mama vinden en het vast leuk vinden ons later terug te zien op die jeugdfoto’s, in plaats van te moeten vra­gen: ‘Was jij niet mee naar Griekenland toen, mam? Ik zie je nergens'”, vertelt Linda in het bijbehorende editorial uit het nieuwe nummer. “Om dat statement te maken, moet ik met mijn 78,3 kilo met de billen bloot, zeg maar. En dus in mijn bikini op de cover”, aldus Linda, die in Flair-columniste Miljuschka Witzenhausen (die vandaag ook niet liet zien dat alles ‘op rolletjes’ loopt) een groot voorbeeld ziet.

Lees ook
Dít bedrag bood Playboy Linda de Mol aan voor een naaktshoot

Kan mij het schelen

Ze moest wel even een drempel over, zegt ze in onderstaande video over de fotoshoot. “Ik dacht echt die dag: waarom heb ik ja gezegd?” Vooral het commentaar dat ze op de actie zou krijgen, maakte haar nerveus. Ze deed het toch, omdat ze achter de boodschap staat dat alle lijven er mogen zijn. “Ik zou het heel stoer vinden als er nu een aantal vrouwen zijn die zeggen: ‘Nou, inderdaad ik doe het gewoon. Kan mij het schelen? Hier ben ik.'”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Eerdere (al dan niet bewerkte) blootfoto’s van Linda:

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress