Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Lil Kleine weer vrij na mishandeling, felle kritiek op platenlabel: ‘Waar is nu jullie politiek correcte ontslag?’

Lil Kleine weer vrij na mishandeling, felle kritiek op platenlabel: ‘Waar is nu jullie politiek correcte ontslag?’

Lil Kleine weer vrij na mishandeling, felle kritiek op platenlabel: ‘Waar is nu jullie politiek correcte ontslag?’

Rapper Lil Kleine (26) wordt door de Spaanse politie verdacht van het mishandelen van zijn partner, Jaimie Vaes (31). De rapper is maandag voorgeleid aan de rechter op het eiland Ibiza, waar hij met Jaimie en hun zoontje Lío vakantie vierde.

Op vrije voeten

Inmiddels is de zaak tegen Lil Kleine door de rechter geseponeerd, zo heeft het Spaanse Openbaar Ministerie laten weten aan RTL Boulevard. De rapper zou vanmiddag op vrije voeten zijn gesteld. Ondertussen zou Jaimie al onderweg terug zijn naar Nederland.

Aangifte

Jaimie zou bij de politie aangifte hebben gedaan van een aanval in de hotelkamer. De verloofde van de rapper zei door haar partner te zijn geslagen, maar geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen. Ook zou hij haar smartphone hebben vernield. Op Twitter gaat het gerucht dat zoontje Lío tijdens het geweld aanwezig was in de hotelkamer. De aanhouding van Lil Kleine gebeurde zondagochtend vroeg rond 03.00 uur. Of Jaimie haar aanklacht heeft ingetrokken, is niet bekend.

Bloed en gescheurde kleding

Bronnen vertelden aan het weekblad Privé dat Jaimie, met wie Lil Kleine zoontje Lío deelt, gewond en bebloed de lobby van hun hotel in San Antoni in kwam rennen. Haar kleding zou zijn gescheurd en hun hotelkamer is naar verluidt vernield. Een receptionist heeft vervolgens de politie gewaarschuwd, waarop de rapper uit het hotel werd meegenomen naar het bureau. Shownieuws deelde maandagmiddag beelden van Lil Kleine die in handboeien door de politie naar de rechtbank wordt gebracht. Op die beelden is ook een tweede man te zien, maar wie dat is, is niet bekend.

Geen commentaar

Nienke Hoogervorst, de advocaat van Lil Kleine, geeft vooralsnog geen commentaar. Ook een woordvoerder van het hotel in San Antonio laat weten geen commentaar te willen geven. Wel reageerde Jaimie eerder vandaag indirect op een foto die rond ging. Hierop zou haar gehavende gezicht te zien zijn, maar volgens de brunette heeft de foto niets te maken met het incident op Ibiza.

Onlinekritiek op platenlabel

Op Twitter wordt maandag kritiek geuit op platenlabel Top Notch. Tot nu toe bleef een reactie van het bedrijf uit op het incident op Ibiza waar ‘hun’ Lil Kleine bij betrokken is. Sommige mensen op sociale media valt het verschil op tussen de snelheid waarmee Top Notch cliënt Bilal Wahib liet vallen nadat deze in opspraak raakte omdat hij een jongen online vroeg zijn piemel te laten zien.

‘Hypocriet’

“Na die Instagramsessie van Bilal duurde het een paar uur voor Ronnie Flex en Top Notch hem lieten vallen”, constateert schrijver Thomas Heerma van Voss. “Komt er nu überhaupt een reactie op Lil Kleine? Die al eerder onder andere is aangeklaagd voor mishandeling. En nu dus vastzit omdat hij naar verluidt zijn vriendin in elkaar sloeg.” Er zijn ook twitteraars die rechtstreeks vragen aan Top Notch stellen. “Jullie verdienen vast meer aan Lil Kleine dan dat jullie aan Bilal deden. Waar is nu jullie politiek correcte ontslag en afstand nemen van deze artiest?#moneymoney”, schrijft iemand. Top Notch was maandagmiddag niet voor commentaar bereikbaar.

Lees ook
Gearresteerd op Ibiza: ‘Lil Kleine slaat hotelkamer én verloofde kort en klein in bijzijn van zoontje’

Foto’s verwijderd

Op Instagram zijn inmiddels zowel op het account van de rapper als dat van Jaimie nagenoeg geen foto’s meer van en met elkaar te vinden zijn. Het koppel kreeg in 2019 zoontje Lío, die volgende maand z’n tweede verjaardag viert. Hun huwelijk is vanwege het coronavirus al meer dan een jaar uitgesteld.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Twitter | Beeld: Peter Smulders