Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Tóch weer zelf achter de frituur? Eerste radiostation cancelt Lil Kleine, muziek niet meer gedraaid

Tóch weer zelf achter de frituur? Eerste radiostation cancelt Lil Kleine, muziek niet meer gedraaid

Tóch weer zelf achter de frituur? Eerste radiostation cancelt Lil Kleine, muziek niet meer gedraaid

Voor wie zich afvraagt of Lil Kleine nog gecanceld wordt: op radiostation NPO FunX is de rapper voorlopig niet meer te horen. De rapper en zijn verloofde mogen dan wel beweren dat er niets waar is van de geruchten over een mishandeling op Ibiza, velen geloven geen woord van Lil Kleine en Jaimie Vaes’ gezamenlijke verklaring.

Kleine error

Hoewel platenlabel Top Notch ondanks de bakken kritiek wegens het uitblijven van een reactie de lippen nog steeds stijf op elkaar houdt, is er nu wel een eerste radiostation dat een standpunt inneemt. Radiozender FunX van de NPO zal de hits van het enfent terrible van de Nederlandse rapscene voorlopig niet meer draaien. Er is hiertoe besloten nadat bekend werd dat de rapper zijn verloofde zou hebben mishandeld tijdens hun vakantie op Ibiza, bevestigt een woordvoerder van de NPO na berichtgeving van Het Parool.

Tijdelijke boycot?

De radiozender weet nog niet of het gaat om een tijdelijke boycot. “FunX heeft besloten het draaien van zijn muziek even te pauzeren. We volgen het nieuws hierover en bekijken de komende tijd hoe we er op de langere termijn mee omgaan. Ondertussen gaan we met ons publiek in gesprek. Niet alleen over de ontwikkelingen in deze zaak, maar over mishandeling in het algemeen.”

Geen actie bij andere zenders

Voor de andere radiozenders van de NPO speelt het onderwerp niet. “Omdat deze eigenlijk toch al geen muziek van hem draaien.” De radiozenders van Talpa laten hun programmering vooralsnog niet beïnvloeden door de berichtgeving. “We hebben de berichten in de media gelezen. Dit is een zaak tussen Lil Kleine en zijn vrouw, daar spelen wij geen rol in”, laat een zegsvrouw weten.

Geseponeerd

Lil Kleine, oftewel Jorik Scholten, werd zondag opgepakt op Ibiza omdat hij Jaimie zou hebben mishandeld. Ze zou zijn geslagen, maar geen ernstige verwondingen hebben opgelopen. De Spaanse officier van justitie heeft de zaak inmiddels geseponeerd.

Gezamenlijke verklaring

Het stel, dat samen een zoon heeft, liet dinsdagavond laat in een gezamenlijke verklaring weten geschokt te zijn door de verhalen in de media. Ook zeiden de twee dat de geruchten niet kloppen. “We hebben onze hoogtepunten, maar zeker ook onze dieptepunten. Omdat wij in de spotlight staan, worden deze onder een vergrootglas gelegd”, aldus de rapper en zijn verloofde. Wel bood Lil Kleine zijn excuses aan voor de commotie die is ontstaan. “Hij ziet in dat bepaalde dingen anders moeten en wil hier graag zijn verantwoordelijkheid voor nemen.”

Lees ook
Hester Zitvast over de mishandeling van Jaimie Vaes door Lil Kleine: ‘Waar eindigt zoiets? Met een lijk?’

Vraagtekens

De verklaring lijkt haaks te staan op de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Lil Kleine zat op Ibiza immers twee nachten in de cel voor de mishandeling van Jaimie Vaes. Zij is gewond gespot in de lobby van hun hotel en deed aangifte, hij moest zich verantwoorden voor de rechter. Zij vloog al terug naar Nederland, hij chillt nog op het strand. Alle foto’s van en met elkaar zijn verwijderd van hun instagramaccounts. Niets wijst erop dat alles koek en ei is tussen de twee en het heeft er alle schijn van dat er iets schokkends heeft plaatsgevonden tussen de twee afgelopen weekend. Ook misdaadverslaggever John van den Heuvel is er zeker van dat er wel degelijk iets gebeurd is en verwacht dat het verhaal zeker nog een staartje krijgt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NPO FUNX (@funxfm)

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders