Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Yvonne Coldewijer onder vuur om webshop: dure mode-items komen regelrecht van AliExpress

Yvonne Coldewijer onder vuur om webshop: dure mode-items komen regelrecht van AliExpress

Yvonne Coldewijer onder vuur om webshop: dure mode-items komen regelrecht van AliExpress

Yvonne Coldeweijer neemt als zelfbenoemd ‘Alberta Verlinde’ veel BN’ers onder vuur, maar nu is ze zélf het onderwerp van gesprek. De influencer wordt ervan beschuldigd een ‘Maxime Meilandje’ te pullen: de producten die ze in haar webshop aanbiedt, zouden regelrecht van AliExpress komen.

(Yv)onder vuur

Yvonne heeft naast haar juice-account met roddels over BN’ers ook een webshop waar ze geld aan verdient. Hierop biedt ze sieraden, sneakers en kleding – veelal kopieën van modehuizen als Gucci, Chanel en Balenciaga – aan. Maar volgens Instagramaccount Gotcha_Aliexpress zijn de producten regelrecht van AliExpress gejat, waar ze ook nog voor tientallen euro’s goedkoper te koop zijn.

Schandalige prijzen

Zo bood ze sneakers voor zeventig euro aan, terwijl dezelfde sneakers voor twintig euro op AliExpress staan. Toen Yvonne daarop aangesproken werd, waren de schoenen in haar webshop ineens in de sale voor twintig euro. Andere sneakers zijn ineens afgeprijsd van 49,95 voor nog geen tientje. Ook Yvonne’s ‘sieradenlijn’ Stardust blijkt nepperij. Zogenaamd veertien karaats gouden oorbellen die in Yvonne’s shop vijftig euro kosten, blijken op AliExpress voor slechts – hou je vast – 0,01 cent te worden aangeboden.

Eerder in de fout

Opvallend genoeg werd exáct vier jaar geleden, ook op 27 juli, bekend dat Yvonne aangeklaagd werd door Chanel. Ze verkocht toen powerbanks met het logo van het Franse modemerk in haar shop. Terwijl ze alle vragen rondom de situatie vooralsnog ontwijkt, ging de modevlogster / zangeres / influencer toen in een YouTube-video door het stof. “Ik werd aangeklaagd. Het bedrijf eiste 300 euro juridische kosten, een schadebedrag van 1500 euro en de nettowinst die ik had gemaakt op die dingen. En ze stelden me een boete van 1000 euro in het vooruitzicht voor elke dag dat ik zou doorgaan met mijn handeltje.” Daarop stuurde ze een brief naar het bedrijf om haar excuses te maken. Er werd een schikking getroffen en ze hoefde ‘alleen maar’ de winst die ze had gemaakt te betalen, plus een boete van 300 euro.

Bekende truc

RTL Boulevard-deskundige Rob Goossens twittert vandaag over de Yvonne-rel: “Instagram-account Gotcha_Aliexpress zet vandaag Yvonne ‘Alberta Verlinde’ Coldeweijer in het zonnetje, omdat ze op haar webshop AliExpress-meuk voor woekerprijzen verkoopt en claimt dat ze het allemaal zelf heeft ontworpen.” Het is een bekende truc, schrijft hij. “Maxime Meiland deed het eerder ook al. Maar fans worden er doorgaans niet heel blij van.”

Lees ook
Another day, another hack: dít is waarom je een kopje rijst in je kledingkast moet zetten

Maxime’s truc

Maxime Meiland lag een tijd geleden om dezelfde reden onder vuur. In Chateau Meiland zagen kijkers hoe Maxime aan haar kledinglijn werkte. Zo liet ze een paar ontworpen kledingstukken zien. Al gauw vonden oplettende kijkers precies dezelfde ontwerpen op de Chinese webshop AliExpress. Aan RTL Boulevard liet Maxime destijds weten in haar collectie gebruik te maken van stoffen uit China. “Sommige stoffen heb ik zelf ontworpen, andere stoffen hebben een patroon dat gemaakt is door de fabriek daar. Ik laat mij inspireren door alles in mijn omgeving. Van het leven op het chateau, tot toffe outfits die ik zie op straat. Mijn ambitie is om een collectie samen te stellen waarin ik mijzelf zie en waar ik de Nederlandse vrouw een plezier mee hoop te doen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: STORY | Beeld: BrunoPress