Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Groot voetbalverdriet: voormalig Oranje Leeuwin Liesbeth Migchelsen (49) overleden

Groot voetbalverdriet: voormalig Oranje Leeuwin Liesbeth Migchelsen (49) overleden

Groot voetbalverdriet: voormalig Oranje Leeuwin Liesbeth Migchelsen (49) overleden

Oud-voetbalster Liesbeth Migchelsen is op 49-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden, ze leed aan kanker. Liesbeth kwam maar liefst 95 keer uit voor de Oranjevrouwen en was lange tijd aanvoerder van de nationale ploeg.

Gevochten als een leeuwin

Canberra United, één van de clubs waar ze als trainer werkzaam was, meldt op Twitter “diep bedroefd” te zijn over haar heengaan. Ook AZ, waarmee ze tweemaal landskampioen werd, laat weten te treuren om haar dood. Liesbeth is in Nederland overleden, omringd door haar dierbaren en hond Marró.

Leider van Oranje

Migchelsen werd op 11 maart 1971 in Harderwijk geboren en kwam als voetbalster uit voor onder meer VVOG, Puck Deventer, SV Saestum, FFC Heike Rheine, AZ. De verdediger uit Harderwijk debuteerde in 1990 bij de Oranjevrouwen, waarvoor ze zeven keer scoorde in haar 95 interlands. Ze maakte nooit een EK of WK mee. In Oranje was ze lange tijd aanvoerster.

Drie keer landskampioen

Ze werd driemaal landskampioen, in 2000 met Saestum en in 2008 en 2009 met AZ. Als aanvoerster van de Alkmaarse club was de centrumverdediger de eerste speelster die de kampioensschaal van de kersverse eredivisie voor vrouwen omhoog mocht houden.

Lees ook
Kijkers onder de indruk van emotionele DWDD over voetballer Nouri

Liefde voor voetbal

Na haar actieve carrière werkte Migchelsen als KNVB-trainer van het HvA Talententeam. Zij vervolgde haar loopbaan in het buitenland, eerst als hoofdtrainer van Canberra United waarmee ze kampioen werd in Australië, vervolgens als assistent-trainer van Vera Pauw bij het Zuid-Afrikaanse nationale elftal, waarna zij assistent-trainer werd bij China Onder 20 jaar. Sinds 2011 was Migchelsen ook actief als docent voor de KNVB en UEFA. Op Twitter laat huidig Oranje-verdediger Merel van Dongen weten het geweldig te hebben gevonden om door Liesbeth gecoacht te worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: ANP