Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zien! Krijg een kijkje in het leven van koningin Máxima in deze nieuwe documentaire

Zien! Krijg een kijkje in het leven van koningin Máxima in deze nieuwe documentaire

Zien! Krijg een kijkje in het leven van koningin Máxima in deze nieuwe documentaire

Koningin Máxima is een jaar lang gevolgd voor een nieuwe documentaire die vanaf nú te streamen is. Want we weten dat ze hard werkt en een goede moeder en echtgenote is. Maar hoe ziet haar leven eruit buiten alle officiële bezoeken en optredens om?

Profession: Queen!

Voor de documentaireserie Profession: Queen! werden naast Máxima ook drie andere Europese koninginnen gevolgd, Letizia van Spanje en Mathilde van België. Wat doen deze vrouwen eigenlijk allemaal als ze van huis zijn? Is het moeilijk het gezin vaak te ‘verlaten’, en hoe vinden ze het vele reizen? De documentaire geeft exclusief een kijkje achter de schermen met nooit eerder vertoonde beelden.

Aan het werk en op reis

De serie is voor de coronacrisis opgenomen, dus in de afleveringen zijn de queens nog volop aan het werk en op reis. Zo zie je de vrouw van koning Willem-Alexander haar functie bij de Verenigde Naties uitoefenen en belangrijke mensen van over de hele wereld ontmoeten. Je ziet hoe koningin Letizia van Spanje zich intensief bezighoudt met gezondheid, voeding, onderwijs en vrouwenrechten. En koningin Mathilde van België gaat in de serie de strijd aan tegen cyberpesten.

Lees ook
Nieuwe thuiskiekjes van koningspaar: híer shop je het tropische behang uit Máxima’s werkkamer

Koningin zijn is een roeping

De serie bestaat uit drie afleveringen, van elk 43 minuten. In de eerste aflevering gaat het over koningin Letizia en in de tweede over koningin Mathilde. In de laatste aflevering komt onze eigen Máxima aan bod. Tijdens persoonlijke momenten blijkt dat ze hun functie niet alleen als een baan, maar ook als een roeping zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dit jaar wordt #Koningsdag thuis gevierd. Ook door de Koning en zijn gezin. Kort na 10.00 uur spreekt de Koning een korte boodschap uit via o.a. NPO1 en daarna ook via Koningsdagthuis.nl en de socialmediakanalen van het Koninklijk Huis.⠀ ⠀ Voorafgaand wordt door heel Nederland het Wilhelmus gezongen en meegespeeld met het Koninklijk Concertgebouworkest. De Koninklijke Familie sluit gedurende de dag bij verschillende online activiteiten aan. Om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met de Nationale Toost. #koningsdagthuis⠀ ⠀ Volg vandaag de #Koningsdagthuis van de Koninklijke Familie via de socialmediakanalen van het Koninklijk Huis en Koningsdagthuis.nl.⠀ ⠀ ⠀ #koninklijkgezin #thuis #koning #koningin #prinsessen #koningwillemalexander #koninginmáxima #prinsesamalia #prinsesalexia #prinsesariane #paleishuistenbosch #kingsday #royalfamily #oranjethuis #denhaag @koningsdagthuis ?RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Brunopress