Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Leonardo DiCaprio steunt slachtoffers en nabestaanden van aanslag in Nice

Leonardo DiCaprio steunt slachtoffers en nabestaanden van aanslag in Nice

Leonardo DiCaprio steunt slachtoffers en nabestaanden van aanslag in Nice

Woensdagavond organiseerde Oscarwinnaar Leonardo DiCaprio zijn jaarlijkse veilinggala voor het goede doel. De crème de la crème van Hollywood zakte af naar Saint-Tropez om ten voordele van de Leonardo DiCaprio Foundation te bieden op luxueuze loten. De stichting van de acteur zet zich in voor het milieu, maar Leo beloofde deze keer een deel van de opbrengst te doneren als steun aan de nabestaanden en slachtoffers van de verschrikkelijke aanslag van 14 juli in Nice.

Voor het derde gala van de LDF verzamelden zo’n 900 gasten in het mondaine Saint-Tropez, klaar om heel wat geld uit te geven. De loten waarop geboden kon worden, waren dan ook niet van de minste:  van schilderijen van Picasso tot een overnachting in de Eiffeltoren of een helikoptervlucht over Mount Everest.

Give for France

De gasten betalen bovendien 9.000 dollar om binnen te geraken. Een tafel met 12 personen dicht bij het podium kost je maar liefst 175.000 dollar. Onder andere Arnold Schwarzenegger, Lana Del Rey, Naomi Campbell, Marion Cotillard,Penelope Cruz, Kate Hudson, Charlize Theron, Edward Norton en Robert De Niro waren dit jaar van de partij.

DiCaprio zet zich in voor het behoud van onze planeet, iets waarover hij het ook had in z’n bedankingsspeech na het ontvangen van z’n allereerste Oscar. Maar hij is ook niet blind voor menselijk leed, want hij beloofde een deel van de opbrengst plus een persoonlijke bijdrage te storten aan Give for France, het programma ten voordele van de families van slachtoffers en overlevenden van de aanslag in Nice.

Voorbeeld

Vorig jaar haalde de Leonardo DiCaprio Foundation zo’n 42 miljoen euro op, dus dat wordt ongetwijfeld een mooie storting. Leo zou bovendien z’n gasten opgeroepen hebben zijn voorbeeld te volgen. Donderdag 14 juli reed in de Franse badstad Nice een man met een vrachtwagen de menigte in en doodde zo 84 mensen.

“My heart goes out to the victims and families of Nice. We stand with everyone in France in liberté, égalité, fraternité”

— Leonardo DiCaprio (@LeoDiCaprio)July 15, 2016

 

 

Zelf een storting doen aan Give for France kan op de website van de organisatie.

 

Lees ook:

Copyright: Eline Debie