Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Lena Dunham onder vuur voor uitspraak: “Ik wou dat ik een abortus had laten plegen”

Lena Dunham onder vuur voor uitspraak: “Ik wou dat ik een abortus had laten plegen”

Lena Dunham onder vuur voor uitspraak: “Ik wou dat ik een abortus had laten plegen”

Lena Dunham staat bekend om haar sterke uitspraken, maar deze keer kreeg ze de wind van voren over wat ze vertelde in haar podcast. Nadat ze gevraagd werd naar haar ervaring met abortus zei de actrice namelijk dat ze er nog geen had laten plegen, maar dat ze zou willen dat ze dat wel al had gedaan. Euhm?

De actrice werd gisteren door het slijk gehaald op sociale media in verband met een sterke uitspraak die ze gedaan had in haar podcast ‘Women Of The Hour’. Lena Dunham vertelde dat ze ooit gevraagd werd naar haar ervaring met abortus en dat ze meteen geroepen had dat ze nog nooit een abortus was ondergaan. “Ik wilde dat dat duidelijk was. Daardoor realiseerde ik me dat er zelfs in mijn hoofd een stigma is”, zei de actrice openhartig. “Zelfs ik, een vrouw die zoveel waarde hecht aan het recht van vrouwen om baas te zijn over eigen buik, vond het blijkbaar belangrijk te laten weten dat ik zelf onbevlekt ben op dit vlak.”

Stigma

Hierna richtte de actrice zich tot de vrouwen in haar omgeving die wel al een abortus lieten plegen – onder wie haar moeder en enkele goede vrienden – en prees ze hen voor hun moed en zelfkennis. “Ik ben gaan beseffen dat het stigma dat ik met me meedroeg in de vuilnis moest. Nu kan ik zeggen dat ik nog steeds geen abortus heb laten plegen, maar ik zou willen dat ik dat wel had gedaan.”

Lena kreeg onmiddellijk bakken kritiek over zich heen en verontwaardigde vrouwen trokken naar Twitter om hun woede van zich af te schrijven. ‘Jouw moeder denkt er waarschijnlijk hetzelfde over’, ‘Er is een speciaal plekje in de hel voor mensen zoals Lena Dunham’ en ‘Je zal nooit een abortus moeten laten plegen omdat geen enkele man zijn standaarden zo laag zijn’ zijn maar enkele reacties die over de actrice verschenen.

Lees ook: