Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Shorttrackster Lara van Ruijven (27) overleden aan gevolgen auto-immuunziekte

Shorttrackster Lara van Ruijven (27) overleden aan gevolgen auto-immuunziekte

Shorttrackster Lara van Ruijven (27) overleden aan gevolgen auto-immuunziekte

Een drama heeft zich voltrokken in Frankrijk. Shorttrackster Lara van Ruijven, die daar al weken in het ziekenhuis lag, is vrijdag overleden aan de gevolgen van een auto-immuunziekte. De wereldkampioene op de 500 meter is 27 jaar geworden.

Auto-imuunziekte

Haar familie en vrienden leefden weken tussen hoop en vrees. Lara was met de Nederlandse selectie op trainingskamp in het Franse Font Romeu toen ze ernstig ziek werd. Ze belandde op de intensive care en daar bleek dat de geboren Zuid-Hollandse kampte met een stoornis aan het immuunsysteem.

Overleden in bijzijn van geliefden

Ze werd kunstmatig in coma gehouden en behandeld, maar helaas verslechterde haar toestand de afgelopen dagen. Inwendige bloedingen, met name in de hersenen, maakten de situatie levensbedreigend. Volgens schaatsbond KNSB verslechterde de situatie de afgelopen dagen nog meer, waarna het vrijdagochtend duidelijk was dat Van Ruijven niet meer zou genezen. Ze is aan het eind van de middag in het bijzijn van haar naasten overleden.

‘Surrealistisch’

“Wat een vreselijk bericht hebben wij zojuist ontvangen. Het verlies zal in de sportwereld gevoeld worden”, zegt bondscoach Jeroen Otter. “Voor dit hechte team is het een enorme dreun. Wij missen haar al twee weken in ons team. Maar het nieuws van vandaag is zo definitief en surreëel. Vreselijk.”

Shorttrack-vriendinnen eren Lara

Enkele teamgenoten hebben vrijdag in het ziekenhuis afscheid kunnen nemen van Van Ruijven. Onder andere ploeggenoot Suzanne Schulting laat op Instagram weten gebroken te zijn door het verlies. “Ik ga je zo verschrikkelijk missen lieve Laar. Je zit voor altijd in mijn hart. Ik hou van je”, schrijft ze bij een zwart-witfoto van haar collega en goede vriendin. Yara van Kerkhof schrijft: “Je lach, je geklets, je interesse, je positieve instelling, je wil, je naïviteit, je verwondering, maar bovenal je aanwezigheid… Ik mis je nu al zo ontzettend, lieve Laar. Voor altijd in mijn hart, rust zacht.”

De tekst gaat verder onder de posts.

Lees ook
Steunbetuigingen voor shorttrackster Lara van Ruijven (27) stromen binnen: ‘Dit raakt het hele team’

#PanterLara schreef geschiedenis

Van Ruijven was jaren een vaste waarde in de Nederlandse ploeg. In 2019 schreef ze geschiedenis door op de 500 meter in het Bulgaarse Sofia als eerste Nederlandse vrouw een individuele wereldtitel te pakken in het shorttrack. Een jaar eerder pakte de geboren Naaldwijkse met de relayploeg olympisch brons op de Spelen in Pyeongchang.

Het is nog niet bekend wanneer de shorttrackers, die na de opname van Lara in Frankrijk bleven, terugkeren naar Nederland.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Matching skin & shoes ✌️

Een bericht gedeeld door Lara Victoria van Ruijven (@laravanruijven) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Missed this cutiepie SO much!!????❤️ #offseason

Een bericht gedeeld door Lara Victoria van Ruijven (@laravanruijven) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

WOWWW. 500m GOLD. No words, winning in front of the homecrowd! ??. ?: @isuspeedskating

Een bericht gedeeld door Lara Victoria van Ruijven (@laravanruijven) op

Bron: NU.nl | Beeld: still, Instagram