Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Lale Gül stopt waarschijnlijk met lezingen vanwege agressieve reacties

Lale Gül stopt waarschijnlijk met lezingen vanwege agressieve reacties

Lale Gül stopt waarschijnlijk met lezingen vanwege agressieve reacties

Lale Gül stopt waarschijnlijk met het geven van lezingen vanwege de agressieve reacties die ze uit het publiek krijgt. In WNL op Zondag vertelde de schrijfster over een negatieve ervaring die ze had bij het geven van een Vrijheidscollege, lezingen die jaarlijks plaatsvinden in de aanloop naar 5 mei.

Agressieve reacties

“Dat was heel vervelend. Die mannen gingen een half uur tot drie kwartier tegen mij tekeer over dat ik het geloof zou beledigen, de gemeenschap zou aanvallen en de haat jegens moslims zou verergeren in dit land”, vertelde Gül aan presentator Rick Nieman. “Er wordt mij van alles in de schoenen geschoven door mensen die in het publiek zitten. En dat mag, maar dat doen ze wel op een hele intimiderende manier.”

Lees ook
Lale Gül: ‘Ik wil dat andere moslimas weten dat ze er niet alleen voor staan’

Stoppen met lezingen

Dat is voor Gül de reden om binnenkort waarschijnlijk te stoppen met de lezingen, zo zegt ze. “Dat is het me niet waard. Ik wil wel in contact blijven met de lezers, met de fans, met de mensen die een gesigneerd boek willen. Maar als er steeds zulke figuren in het publiek zitten, dat is enorm vermoeiend.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.