Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Veel kritiek op Ladies of Soul: ‘Met iemand als Glennis wil je toch niks meer te maken hebben?’

Veel kritiek op Ladies of Soul: ‘Met iemand als Glennis wil je toch niks meer te maken hebben?’

Veel kritiek op Ladies of Soul: ‘Met iemand als Glennis wil je toch niks meer te maken hebben?’

Vorige week vrijdag reageerde Glennis Grace (43), na een periode van stilte, op het geweldsincident in de Jumbo dat afgelopen februari plaatsvond. Ze biedt in de video haar oprecht excuses aan. De Ladies of Soul reageren via Instagram nu ook op de situatie en laten weten dat Glennis nog van harte welkom is. 

Oprechte excuses

“Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan iedereen die hierbij betrokken is geraakt. De medewerkers van de Jumbo, de mensen met wie ik werk, iedereen om mij heen. Het spijt me.” Dat zijn Glennis’ woorden uit de video die ze afgelopen vrijdag postte.

Ze vervolgt: “Ik wil positiviteit brengen met mijn muziek, maar ook vanuit mijzelf. Hoewel zaken echt wel uit zijn verband zijn getrokken, had ik beter moeten weten.” De zangeres zegt dat ze beter na had moeten denken en tot tien had moeten tellen, in plaats van zich te laten leiden door haar ‘primitief moederinstinct’.

“Ik heb veel gepraat en veel nagedacht hoe ik dit anders had kunnen aanpakken.” Grace zegt geleerd te hebben niet te handelen vanuit emotie en dat ze dat ook aan haar zoon mee wil geven. Ook vertelt ze de reden dat ze niet eerder van zich heeft laten horen: “Omdat ik nu weet hoe ik kan reageren en dat dat soms iets te impulsief is. Dus ik heb dat in ieder geval nu geleerd.”

Ladies of Soul

Ook de Ladies of Soul reageerden op het Jumbo-incident. Via Instagram noemen ze het een ‘zeer vervelende samenloop van omstandigheden die nooit had mogen plaatsvinden.’ De zanggroep bestaat uit Glennis Grace, Edsilia Rombley, Candy Dulfer en Berget Lewis. “Glennis is vanaf dag één gewaardeerd lid van Ladies of Soul”, laten de dames weten. Zij hopen dus dat Glennis er tijdens hun optredens in september gewoon weer bij is.

In het Instagram-bericht staat het volgende: “Na een periode van zelfreflectie heeft Glennis een persoonlijke boodschap gedeeld waarin zij oprecht excuses aanbiedt aan iedereen die betrokken is geraakt bij het incident in een supermarkt. Ook neemt zij verantwoordelijkheid voor haar eigen aandeel.” Verder geven ze aan het incident te betreuren en daarmee ook de reden dat ze terughoudend zijn geweest in communicatie. “Uit respect voor alle betrokkenen.”

Of Glennis in september aanwezig zal zijn bij de optredens hangt af van het onderzoek dat nog altijd loopt. Daar zijn de ‘Ladies’ zich bewust van. “Justitie doet grondig onderzoek en daar vertrouwen wij op. Het kan nog even duren voordat het onderzoek is afgerond”, zeggen ze.

Lees ook
Welke straf kunnen Glennis Grace en haar zoon verwachten?

Kritiek

Na het delen van het bericht krijgen de Ladies of Soul een hoop kritiek over zich heen. Onder het Instagram bericht reageren veel mensen boos en verontwaardigd. Zo reageert een volger: “Vervelende samenloop van omstandigheden? Dat menen jullie niet! Geen woorden voor. Valt me zo tegen van de vrouwen. Zo zie je maar wanneer er allerlei belangen meespelen.”

“Dit is een PR-ongeluk in slow motion. Wie adviseert jullie? Met iemand als Glennis Grace wil je toch niks meer te maken hebben? Ze heeft iets afschuwelijks gedaan, waar ze maar heel slapjes excuses voor aanbiedt. Van zo iemand distantieer je jezelf toch? Ongelooflijk,” zegt een ander.

Mensen die nu nog een reactie willen plaatsen zijn te laat. De Ladies hebben de reactiebox namelijk op slot gegooid. En zij zijn niet de enige, ook Glennis krijgt flink wat kritiek op haar video. Zij besluit daarom alleen de lieve reacties te accepteren. Waaronder een reactie van Gordon: “We maken fouten en vallen en dan staan we weer op en met een les geleerd hopen we die fouten te vermijden in de rest van ons leven. ❤️” Ook liefdevolle reacties van Berget en Edsilia zijn onder de foto terug te vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ladies of Soul (@ladiesofsoul)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, Veronica Superguide, Mediacourant | Beeld: BrunoPress