Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kritiek op verteller Ruud de Wild in ‘The Passion’ en omstreden muziek Marco Borsato

Kritiek op verteller Ruud de Wild in ‘The Passion’ en omstreden muziek Marco Borsato

Kritiek op verteller Ruud de Wild in ‘The Passion’ en omstreden muziek Marco Borsato

The Passion is vanavond weer te zien, het jaarlijkse bijbelse muziekevenement op Witte Donderdag. Ieder jaar verandert er weer van alles waar de één blij mee is, maar waar ook veel kritiek op is . Dit jaar is verteller Ruud de Wild hot topic. Ook de muziek van Marco Borsato is veelbesproken.

‘Een sekte’ en ’traumatisch’

Radio-dj Ruud de Wild is gevraagd door de KRO-NCRV als verteller van het paasverhaal. Ruud groeide op in een streng christelijke omgeving. Hij noemde dit zelf geregeld ‘een sekte’ en ‘traumatisch’. Op de keuze voor Ruud komt kritiek. “Ik ben de zoon van Lucifer genoemd, begreep ik”, vertelt hij aan het ANP. “Ik snap wel dat er mensen zijn die moeite hebben met mij als verteller. Dat is omdat ik scherp kan zijn, ook op het geloof. Want zo mooi als het kan zijn, zo eng kan het ook zijn. Ik heb een broer van 60 jaar en die droomt nog steeds over wat we vroeger allemaal hebben meegemaakt, dat is toch niet goed?”

Ruud is blij dat hij gekozen is voor als verteller van The Passion. “The Passion is vrijer geworden en toegankelijker gemaakt dan het in het begin was. De oudere achterban bekijkt dat met argusogen en denkt: welke kant gaat het op? De nieuwe lichting programmamakers kan daar heel goed mee omgaan. In plaats van elkaar de maat te nemen, vragen zij zich af waarom ze iets juist wel in plaats van niet zullen doen”, vertelt Ruud aan het ANP.

 Lees ook
Moeder Nadia uit ‘Waar doen ze het van?’ maakt tongen los: ‘Ik noem het asociaal en teren op overheidsgeld’

Muziek van Marco Borsato

Al jaren is de muziek van Marco Borsato vaste prik bij The Passion. Zijn oeuvre is enorm en bij de eerste tien edities waren er standaard twee of meer liedjes van de zanger te horen. Echter zal daar dit jaar verandering in komen. Toch heeft dat volgens het team van het muziekevenement niet te maken met de beschuldigingen jegens Marco wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag.

‘Jezus doet niemand in de ban’

Jacco Doornbos, The Passion-producent en -bedenker, vertelt aan NU.nl dat er bij de keuze van de nummers niet wordt gekeken naar de reputatie van de artiest in de eerste plaats. “Jezus doet niemand in de ban, dus wij ook niet”, legt hij uit. “Bij ons gaat het niet om de origineel uitvoerende artiesten, maar om de nummers, de emotie die mensen daarbij voelen en hoe die past in de vertelling. Dat is leidend en daarbij kiezen we passende liedjes.”

The Passion wordt uitgezonden op donderdag 14 april om 20:30 uur op NPO 1.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress