Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Felle kritiek op ‘RTL Boulevard’ na bezoek aan VI-mannen: ‘Te triest voor woorden’

Felle kritiek op ‘RTL Boulevard’ na bezoek aan VI-mannen: ‘Te triest voor woorden’

Felle kritiek op ‘RTL Boulevard’ na bezoek aan VI-mannen: ‘Te triest voor woorden’

RTL Boulevard ging afgelopen week langs bij de mannen van Vandaag Inside. Dat schiet bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. Mensen noemen het ‘schaamteloos’ en ‘schandalig’, om in tijden als deze zomaar aan te bellen bij tv-bekendheden. Helemaal als deze mensen al worden overspoeld met bedreigingen. 

Op bezoek bij Johan

Reporter Lex Uiting werd op pad gestuurd om een bezoekje te brengen aan de Vandaag Inside-mannen Johan Derksen en René van de Gijp. Het programma hoopte de mannen daarmee aan de tand te voelen over de ‘kaarsrel’.

“Een rondje kriskras door Nederland, om de mannen op te zoeken. Te beginnen in Grolloo, bij Johan Derksen”, aldus Lex. Met een doosje sigaren staat hij even later bij Johan op de stoep. Na even aan te bellen komt hij tot de conclusie dat er niemand open gaat doen.

“Of hij is niet thuis of hij wil de deur niet openmaken. Terwijl ik wel een mooi cadeautje voor hem heb: zijn favoriete sigaartjes,” reageert Lex. Omdat hij Johan niet kan spreken, probeert hij het maar bij dorpsbewoners. Zij blijken unaniem achter Derksen te staan.

Dichte deur

Lex vervolgt zijn item met een telefoontje aan Wilfred Genee, die niet opneemt. De mannen lijken wel een beetje klaar te zijn met RTL Boulevard. Als laatst staat een bezoekje aan René van de Gijp op het programma. Daarvoor reist Lex af naar Dordrecht. “En dan eindelijk hier beland. Hier woont ‘Reneetje’ van der Gijp. Kijken of hij opendoet.” Maar ook de deur van René blijft gesloten.

Tijdens de uitzending is Lex nog altijd in Dordrecht. Daarom kiest het programma voor een schakelgesprek met de reporter. Tijdens het gesprek lijkt de reis toch niet helemaal voor niks. “Ik heb wel gesproken met de vrouw van René. Zij heeft binnen gevraagd of hij toch niet even naar buiten wilde om met mij te spreken. Maar dat wilde hij niet.” Ook vertelt Lex dat hij contact heeft gehad met Wilfred Genee via de app.

“Dat is een significant verschil met andere incidenten. Toen wilden ze ons wel te woord staan. Nu blijven alle deuren gesloten. Terwijl ze bij Johan Derksen echt wel thuis waren. De honden blaften, er stonden auto’s op het erf en de raampjes op de wc stonden open.”

Lees ook
Een comeback van ‘Vandaag Inside’? Johan Derksen reageert op de geruchten

Reacties

Kijkers vinden het stalkerige gedrag van Lex schandalig en zijn helemaal klaar met het programma. “Oké. Ik heb besloten tot een boycot van RTL Boulevard. Iedereen mag zelf weten wat hij / zij er van vindt, maar ze zijn voor mij totaal door de mand gevallen. Ik heb er genoeg van gezien,” reageert een kijker. Kijkers noemen het kinderachtig, schaamteloos, respectloos en triest.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Metronieuws | Beeld: Brunopress